Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Skriven av Karoline Nordefors

Fläderpannacotta med bakad rabarber och citronbiscotti

Det här är en riktigt läcker dessert som går bra att förbereda. Smaken av fläder och lite syrlig rabarber gör den fräsch och med knapriga biscotti till en delikatess.Servera gärna med ett dessertvin som man kan doppa biscottin i.

Fläderpannacotta med bakad rabarber och citronbiscottiFläderpannacotta med bakad rabarber och citronbiscotti 4-6 port

 

Fläderpannacotta:

2 gelatinblad

1 1/2 dl koncentrerad flädersaft

3 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1/2 vaniljstång

Bakad rabarber:

300 g rabarber

1/2 dl ljust muscovadosocker eller vanligt socker

1 dl vitt vin

Citronbiscotti

Baka biscottin färdig, se recept. Fläderpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda saft, grädde och socker med vaniljstång och vaniljfrön. Låt det få ett uppkok och sjud ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladet och blanda ner det i kastrullen. Rör så gelatinet löser sig. Häll upp blandningen i små glas och ställ svalt minst en timme för att stelna. Bakad rabarber: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rabarbern och skär i 2 cm stora bitar. Lägg rabarbern i en ugnssäker form tillsammans med socker och vin. Mjukbaka ca 45 min eller tills rabarbern är färdig. Servera pannacottan i glasen med lite rabarber på toppen och biscottin till.

 

(Recept ur Syrat av Herman Rasmuson)

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline