Svenska flaggan
  • Karoline Nordefors
  • Cocktailfilm med Mattias Borg från Marie Laveau – The Fizz No.10 med Tanqueray No Ten, aprikoslikör och Peychaud bitter

Cocktailfilm med Mattias Borg från Marie Laveau - The Fizz No.10 med Tanqueray No Ten, aprikoslikör och Peychaud bitter - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Cocktailfilm med Mattias Borg från Marie Laveau – The Fizz No.10 med Tanqueray No Ten, aprikoslikör och Peychaud bitter

Klicka på bilden för att se Mattias Borg göra drinken The Fizz No.10!

I BAREN med Mattias Borg från Marie Laveau i Stockholm nordefors.com Karoline Nordefors
Klicka på bilden för att se cocktailfilmen med Mattias Borg

THE FIZZ NO. 10

4 cl Tanqueray No Ten

2 cl aprikoslikör

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag

2 cl äggvita

2 dash Peychaudbitter

Toppa med soda

Rimma glaset med citronsyra och socker

Skaka alla ingredienser och tillsätt sedan is och skaka igen. Sila ner i ett rimmat highballglas.

I BAREN med Mattias Borg från Marie Laveu i Stockholm nordefors.com Karoline Nordefors

MATTIAS BORG

Nuvarande arbetsplats: Marie Laveau – Stockholm

I din bar, vilken är den mest säljande cocktailen och varför tror du att det är just den?

– Oj svårt! Jag tror vi har bra ruljans på alla klassiker såsom Whiskey sour, Old Fashioned, Martini, Mojito, Daiquiri, Negroni och Irish coffee men det beror verkligen på dag det är och stämningen bland gästerna.

Om du kunde åka till vilken stad i världen just nu för att dricka cocktails och sprit, vart skulle du åka och varför?

– London eller Köpenhamn, har vänner som bor där och kan visa alla små guldkorn.

Vilka är några av dina mest minnesvärda cocktails du skapat?

– Hmm jag skulle vilja säga alla drinkar jag skapat med mina vänner och kollegor på jobbet till drinklistan samt alla tävlingsdrinkar. Dom är gjorda för en mening, att testas och kritiseras. Om jag måste välja så säger jag Ramos Colada – gin, citron, ananas- och vaniljcordial, grädde, äggvita och soda och Bugalú Daiquiri – rom, lime, grapefruit cordial, apertifvin och peychaud bitter.

Vilka är dom nuvarande trenderna som du sett på cocktailscenen och vad tror du kommer framöver?

– Hantverket är en stor faktor genom alla drinkar! Folk gör hellre egna produkter än köper såsom syrups, bitters och vermouths. Det är också en drivande faktor att ha roligt och servera på roligt/barnsligt sätt.

Vad har du på gång framöver?

Jag har egentligen inget viktigt framöver som är klart, men kom och besök mig när jag står bakom baren så kommer det märkas!

KONTAKT

Instagram: @borgmattias

Twitter: @borgmattias

Mail: matteb17@gmail.com

Telefon: 076-948 55 88

marielaveau.se

Tips: Kolla in min barchef Svante Garsten på instagram @sgnice

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline