Cocktail ” Rabarber och lavendel”

Kenneth Swärd är bartender på Mat & Destillat i Lund. Här har ett samarbete mellan köket och baren resulterat i en cocktail med smak av rabarber, lavendel och lakrits. Det finns olika typer av lavendellikörer men det går också att göra en egen.

Tänkte tipsa om en enkel fräsch sommardrink denna gång. Inspirationen kommer ifrån vår köksmästare Erik som i vår serverat en dessert med rabarber, viol och lakrits. En mycket populär dessert med intressanta och trevliga smakkombinationer som min kollega Johan tog vidare och gjorde en drinkvariant av. Fick dessutom nyligen in en intressant lavendellikör som passade bra med övriga smaker. Som bas valde vi Henrik Hammers mycket trevliga Old English gin, lånade några cl rabarberlag från köket, en skvätt av lavendellikören, lite citron och socker för fräschör och balans, äggvita och några stänk hemgjord violbitter. För lakrits/anis inslaget toppade vi med en absinthespray över drinken. Garnera med rabarberzest och gärna lavendel/ viol.

Annons:

“Rabarber och lavendel” 1 cocktail

3 cl Old English Gin by H. Hammer

4 cl rabarberlag (vatten, socker, rabarber)

2 cl Liquoristerie de Provence Fleur de Lavande Liqueur (lavendellikör)

3 cl färskpressad citron

2 cl sockerlag

1/2 äggvita

2 stänk violbitter

Absinthe spray

Skakas utan is och sedan med is, sila upp i cocktailglas valfri modell. Absinthe spray över och garnera med rabarberzest och viol/lavendel.

 

Kenneth Swärd, bartender Mat & Destillat, Lund

Mail: kswaerd78(@)yahoo.se

Instagram: @kswaerd

Facebook: Kenneth Swärd

Site: Mat & Destillat

Läs mer


Fler artiklar