- Karoline Nordefors
Ceviche med mango, gurka och koriander
Ceviche med mango, gurka och koriander
Pär Stenberg älskar en bra ceviche på sommaren och den smakar lika bra med gös som lax eller torsk. Mycket lättlagat och perfekt som förrätt eller lättare huvudrätt tillsammans men kanske avokado och nachos.
Ceviche med mango och koriander
4 lime, saften
1/2 dl olivolja
1 röd chili, urkärnad och finhackad
150 g gambas (MSC) förkokta, skalade
1 rödlök, finhackad
1/2 tsk salt
svartpeppar, krossad
400 g gösfilé eller annan fisk, små bitar
100 g gurka, tärningar
1 mango, skalad och tärnad
1 dl färsk koriander, finhackad
Marinera gösen i limesaft, olivolja, chili, gambas, rödlök, salt och peppar. Beroende på hur väl tillagad fisk du vill ha marineras den från 5 min upp till en timme. Häll av fisken (om du vill) och blanda med gurka, mango och koriander. Smaka upp med salt, syra och peppar efter smak.
Servera direkt!
KONTAKT
Karoline Nordefors
Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat
Läs mer om KarolineLäs mer
Kockens tips från Jan Lööv – Ceviche – snabblagad rätt på midsommarafton
Karoline Nordefors
Lättrimmad mälargös med vinägrett och forellrom
Karoline Nordefors
Kockens tips från Tobias Andersson – Svensk bläckfisk med smörslungad ramslök, persiljekräm, friterad ingefära, ramslöksvinägrett och forellrom
Karoline Nordefors