Svenska flaggan
Ceviche Fredrik Schelin
Skriven av Karoline Nordefors

Ceviche med mango, gurka och koriander

Pär Stenberg älskar en bra ceviche på sommaren och den smakar lika bra med gös som lax eller torsk. Mycket lättlagat och perfekt som förrätt eller lättare huvudrätt tillsammans men kanske avokado och nachos.

Bild från DinVinGuide

Ceviche med mango och koriander

4 lime, saften

1/2 dl olivolja

1 röd chili, urkärnad och finhackad

150 g gambas (MSC) förkokta, skalade

1 rödlök, finhackad

1/2 tsk salt

svartpeppar, krossad

400 g gösfilé eller annan fisk, små bitar

100 g gurka, tärningar

1 mango, skalad och tärnad

1 dl färsk koriander, finhackad

Marinera gösen i limesaft, olivolja, chili, gambas, rödlök, salt och peppar. Beroende på hur väl tillagad fisk du vill ha marineras den från 5 min upp till en timme. Häll av fisken (om du vill) och blanda med gurka, mango och koriander. Smaka upp med salt, syra och peppar efter smak.

Servera direkt!

Bild från DinVinGuide

KONTAKT

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-2919448
Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer