Blinier med nässlor, kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

De här små magiskt goda blinierna bjöd jag mina vänner Anette och Fredrik på under en av våra gemensamma middagar. För att få dem riktigt höga stekte jag dem i kakutstickare, det tog lite tid och var pilligt men och så fluffiga och fina de blev. Jag älskar Kalixlöjrom och krönte därför dessa härligheter med detta , hängd gräddfil samt gräslök och gräslöksblommor. Fantastiskt trevlig start på en middag!

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, geäddfil och gräslök

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

15 gram  jäst

1 tsk  salt

2 1/2 dl  mjölk

1 dl vetemjöl

1 dl bovetemjöl

1 l löst packade späda nässlor

1 äggula

1 äggvita

Tillbehör:

Kalixlöjrom eller annan typ av rom

gräddfil (ev avrunnen i kaffefilter)

gräslök

gräslöksblommor

Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.

Montering:

Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!

Fler artiklar