- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul
>Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul
>Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul
>
Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul 4 port
Smulor:
25 g smör
3 msk socker
2 dl havregryn
1 tsk stött kardemumma
Yoghurt:
2 dl tjock naturell yoghurt
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
florsocker efter smak
Kompott:
250 g blåbär
3/4 dl socker
saft av 1/2 citron
1 tsk potatismjöl
Kompott: Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Koka ca 1 minut. Rör ut potatismjölet med lite av saften som blir när man värmer blåbären. Se till så att saften inte är för varm. Häll i redningen i den kokande kompotten och rör om. Kompotten ska ha simmig konsistens. Smaka ev. av med mer citron eller socker. Smulor: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, havregryn och kardemumma. Låt allt bli rostat, rör om då och då så att det inte bränns. Lägg på plåt eller fat för att svalna.
Montering: Varva havresmul, yoghurt och blåbärskompott i 4 glas eller skålar. Servera genast.