Biffar på kycklingfärs med tryffel

Tomas Lind från restaurang Långa Raden på Skeppsholmen bjuder på tryffelkryddade kycklingbiffar som han serverar med grillad sparrisbroccoli och ramslökskryddad grädde. Något att bjuda på till både vardag och fest!

Annons:

Biffar på kycklingfärs med tryffel 4 portioner

Förberedelse: 10 min

Tillagning: 15 min

Klart på: 25 min

Ingredienser

500 gram kycklingfärs

1 ägg

1 dl vispgrädde

1 msk riven tryffel + 3 tsk tryffelolja

1 liten gul lök

1 klyfta vitlök, riven eller pressad

0,5 tsk salt

3 krm vit- eller svartpeppar

2 dl panko (ströbröd)

2 msk olja

1 msk smör

Börja förbereda önskade tillbehör. Skala och hacka lök fint. Blanda lök, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ägg samt tryffel och tryffelolja, blanda till en jämn färs med en slev. Montera sakta ner grädden under omrörning. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en ströbröad bricka. Värm en stekpanna och bryn biffarna, på medelhög värme, i olja och smör 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen samt stek ca 5 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta. Servera biffarna med valfria tillbehör som till exempel grillad sparrisbroccoli och ramslökskryddad grädde.

 

Tomas Lindh köksmästare, Restaurang Långa Raden Hotel Skeppsholmen, Stockholm

Instagram: langaraden

Läs mer

Fler artiklar