Svenska flaggan
Skriven av Karoline Nordefors

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör

Det här serverade jag som förrätt på nyårsafton. Tunt skivad biff på en len smakrik jordärtskockspuré och ett brynt löjromssmör, otroligt gott. Klas Lindberg är den som skapat receptet.

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör

 

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör 8 port som förrätt

Jordärskockspuré:

400 g jordärtskocka skalad och tärnad

4 dl mjölk

salt och peppar

Koka jordärtskockorna mjuka i mjölk. Häll av mjölken men spara den. Mixa jordärtskockorna till en slät kräm, späd med mjölk. Smaka av med salta och peppar.

Biff:

400 g utskuren biff eller oxfilé

olja

smör

salt

peppar

Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runt om i olja, salta och peppra, tillsätt efter en stund en klick smör. Stick in en köttermometer och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 58° för rött kött och 62° för rosa kött. Låt köttet vila.

Löjromssmör:

Se recept

Vid servering: Skiva köttet tunt, salta och peppra snittytorna. Spritsa en klick jordärtskockspuré på tallriken och lägg på skivor av kött. Skrapa med en kniv löjromssmöret mot kanten på tallriken. Gott till är ångade grönsaker.

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline