

SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus senaste artiklar
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln9 april 2025Ägg, lamm och Bordeaux
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln2 april 2025Grilltider, tillbehör och viner
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i ide sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln26 mars 2025Musslor och vin eller tequila?
Musslor och vin eller tequila? Idag fokuserar jag på musslor. Jag går igenom några av de vanligare musslorna vi hittar i fiskdisken och jag delar recept från vårt arkiv. Som en bonus bjuder jag på ett nytt recept, där jag använder tequila istället för vin. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln19 mars 2025Alvarelhão, alvarinho och docal med flera
Alvarelhão, alvarinho och docal – välkommen till Portugal och en hel massa spännande druvor. Idag fokuserar jag på regionen Vinho Verde och viner som passar perfekt nu när vårsolens första stålar börjar värma upp våra frusna själar. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln12 mars 2025Svenska destillerier Gotlands Ginfabrik
Svenska destillerier Gotlands Ginfabrik. Enligt Dryckesbranschrapporten (2023) är den grupp av dryckesproducenter som ökar mest i Sverige spritproducenterna. Det finns minst 120 spritproducenter i Sverige idag och mellan åren 2020-2023 hade de ökat med 40% i antal. Därför kommer vi i år att lyfta fram några svenska producenter som speglar det nya spritsverige och som vi på DinVinguide.se har fastnat för. Idag tittar vi på Gotlands Ginfabrik!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln5 mars 2025Är du redo att fasta?
Häromdagen frossade vi på semlor och idag är det dags att dra åt svångremmen. Askonsdagen är här! Det är den första dagen i fastetiden. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln26 februari 2025Husmanskostens dag
Det finns många temadagar under ett år, en del är gamla och andra tillkommer. En som är ny och känns angelägen är Husmanskostens dag (den 26 februari). Den har tillkommit genom ett initiativ som startades av Pontus Frithiof. Vi på DinVinguide.se, älskar husmanskost i alla dess former, åtminstone nästa alla, så idag lyfter vi hatten för den folkliga maten!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln19 februari 2025Österrike-skolan vinregionerna
Det finns många vinländer med långa traditioner inom vinproduktion. Ett av dem är Österrike. Det är ett land som präglas av närheten till alperna och här produceras strålande vita viner på riesling och grüner veltliner. De producerar dock också riktigt bra röda viner på druvor som blaufränkisch, zweigelt och sankt-laurent, bara för att nämna några få. Välkommen till vinlandet Österrike i DinVinguide.se vinskola där vi tittar närmare på Österrikes olika vinregioner.
Utforska populära sidor
