SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus senaste artiklar
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln29 januari 2025Svenska destillerier Skånska spritfabriken
Den grupp av dryckesproducenter som ökar mest i Sverige är spritproducenterna. Enligt Dryckesbranschrapporten (2023) finns det minst 120 spritproducenter i Sverige. Då hade de ökat med 40% i antal sedan 2020. Därför kommer vi i år att lyfta fram några svenska producenter som speglar det nya spritsverige och som vi fastnat för. Först ut är Skånska spritfabriken!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln22 januari 2025Pilsnerfilmens och Vinets dag
Den 22 januari är det Pilsnerfilmens och Vinets dag. Hur firar du dem? Jag funderar på en 50-tals klassiker, Bullens pilsnerkorv tillsammans med några kalla pilsner samtidigt som jag letar igenom play-kanalerna efter en pilsnerfilm och avslutar dagen med någon eller några av bolagets långkörare på bolagshyllan.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln15 januari 2025Juraskolan
Juraskolan. Lär dig mer om vinregionen Jura i DinVingude.se. Det är en av Frankrikes mindre vinregioner, belägen i de Franska alperna med massor av fantastiska och en del lite egensinniga viner.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln8 januari 2025Pizza, pyttipanna och pasta
Pizza, pyttipanna och pasta, det är mat som jag tycker passar perfekt i januari. God mat som är enkel att göra, är god och framförallt långt från julmatens smaker. Till detta behövs också lite god dryck och idag fokuserar jag på bra vardagsviner som passar till mat av denna typ.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln1 januari 2025Välkommen till år 2025
God morgon. Välkommen till år 2025 och tack och hej år 2024. Igår var det många flaskor bubbel som avnjöts och jag tror att många med mig höjde en skål för att fira in det nya året, och för att kasta en tanke på det som just flytt. Idag funderar jag dock mer på vad som komma skall, häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln25 december 2024I skuggan av tomtetabberaset – juldagen
Julbordet är ett minne blott, tomten har lämnat oss och kring granen ligger ett lager av presentpapper. När det kommer till julbordet finns det dock ofta rester, minnen efter julbordets alla smaker och lockelser. Idag funderar jag lite på hur man kan ta hand om dessa.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 december 2024Bland tomtar och buteljer
Renarna ryktas, tomtefar äter extra portioner med gröt och nissarna packar presenter på löpande band. Det är jul i luften! Granen står kanske inte grön och grann i varje stuga än, men det börjar åtminstone bli lite utplockat hos min granförsäljare. Om du inte beställt dina juldrycker hos vårt monopol så blir det nog att förlita sig på bolagshyllan därför skickar jag med lite sista-minuten-tips på buteljer i fasta sortimentet inför helgerna samt några kluckande julklappstips.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln11 december 2024Magnus brännvinsbord till julmaten
Magnus brännvinsbord till julmaten. Julbordet dignar av mat och är en kakafoni av smaker och dofter. Maten kräver drycker som möter upp smakerna, Jag vill också ha en digestif och en efter-maten-drink samt en jamare när man sitter framför den öppna spisen och värmer fötterna. Detta är mina val bland akvaviter, snapsar och nubbar med mera till julens rätter. Häng med!
Utforska populära sidor
Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev
och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).