Annons:

The Bruery – Melange #3

Ibland dyker det upp så pass intressant öl att den måste skrivas om redan två veckor innan den dyker upp på systembolagets hyllor.

Den 19:e januari släpps denna godbit, och anledningen till att jag redan nu nämner det är att den går loss på stadiga 199 kr. Eftersom att pengar är ett minne blått under januari månad så vill jag ändå tipsa om att man borde lyxa till det med en Melange #3, för den är värd varenda krona.

Annons:

Melange #3 är en specialblandning av tre olika Bourbon-fatlagrade öltyper; det rör sig om en Imperial stout, Old ale och en vete-barleywine. Tillsammans blir det ett riktigt kraftpaket i båda smak och doft och även i alkohol då den är 16,3%

Melange #3 – The Bruery

Tung, intensiv och kraftig doft av russin, läder, nötter, nougat, melass, trä, torkade plommon, vanilj och kokos. Det är en sådan där öl du kan sitta och sniffa på hela kvällen och bara hitta fler dofter allt eftersom ölet får andas. Smaken är även den intensiv, kraftig och söt med tydliga inslag av bourbonfatlagringen men också plommon, russin, vanilj, melass, kokos och nougat. Mot slutet gör sig den höga alkoholhalten påmind igenom att det hettar till lite bak i gommen vilket ger det hela en lätt torr avslutning på tungan.

SB# 11541, Pris 199:-

750ml, 16,3%, Strong ale

Annons:

Här finns mer att läsa om