Annons:

Systembolagets småpartier öl – 8:e december

Årets sista småpartisläpp! Det bjuds på hela tjugoen stycken pjäser, gamla godingar och nya intressanta saker inför det nya året. Så här kommer mina favoriter i årets sista släpp!

Brutus – Nya Carnegiebryggeriet

Pigg och uppfriskande doft av mineraler, vita vindruvor, citronzest, nyklippt gärs, jäst och blommor. Smaken är frisk, pigg och lätt torr med inslag av lätta syrliga toner av citron, vita vindruvor, nyklippt gräs och mineraler som övergår till en torr och blommig eftersmak som ligger kvar i hela munnen.

SB# 11671, Pris 149:-

750ml, 9,5%, ”Champagne-liknande” öl

Samichlaus Classic 2017 – Eggenberg

Kraftig och lite rivig doft av nötter, läder, nougat, kåda, vanilj, melass, fudge och lätta alkoholtoner. Smaken är söt och kraftig av fudge, nötter, nougat, vanilj och även här lite heta alkoholtoner som ger det hela en torr och lätt eldig avslutning. En gammal klassiker som gärna ska stå något år innan den avnjutes.

SB#11334, Pris 42,5:-

330ml, 14%, Dubbelbock

Northen hemisphere harvets ale – Sierra Nevada 

Söt och mild doft av kåda, tallbarr, grapefrukt, nyklippt gräs och honungsmelon. Smaken är till en början mild och söt av ananas, honungsmelon och kåda. Direkt efter att de söta smakerna börjar avta kommer en markant beska in och lägger sig över tungan med toner av tallbarr och grapefruktzest.

SB#11307, Pris 36,9:-

355ml, 6,7%, Ipa

 

Lumor ipa – Stigbergets bryggeri

Doftar som en tropisk fruktsallad med lite raket-bränsle i bakgrunden. Smaken är som doften utlovat, fruktig av honungsmelon, papaya, mango, litchi, ananas, passionsfrukt, nyklippt gräs och en massa citrus. Mot slutet kommer en sträv efterbeska in som ligger kvar länge i munnen.

SB# 11343, Pris 39,9:-

330ml, 9%, Dubbel IPA

Annons:

Avec Les Bons Voeux – Brasserie Dupont

Tydlig och komplex doft av jäst, mineraler, skumbanan, örter, päron, formbröd, honung och lätta citrontoner. Smaken är komplex, ren och len med samma härliga toner som hittas i doften. Avslutning är lätt med örter och jäst som försvinner efterhand.

SB# 11645, Pris 52:-

375ml, 9,5%, Belgisk ljus ale

Special Holiday Ale – Nøgne Ø

Kraftig och tydlig doft av kanel, kardemumma, muskotnöt, kryddnejlikor, mörk sirap, nötter och vanilj. Smaken är söt och kryddig av melass, peppar, kanel, vanilj, nötter och muskotnöt. Mot slutet hettar peppartonerna till och ligger kvar bak på tungan länge.

SB#11488, Pris 49,9:-

500ml, 8,5%, Special Ale

Valsviken vinterporter 2017 – Nynäshamns ångbryggeri

Torr doft av soja, espresso, saltlakrits, mörk sirap, kakao, torkade plommon och milda vaniljtoner. Smaken är även den torr och fyllig med tydliga toner av espresso, torkade plommon och saltlakrits. Mot slutet lägger sig en fin kaffesmak kvar i hela munnen, länge.

SB#11802, Pris 42,9:-

250ml, 9,1%, Imperial Porter

Fullers vintage ale 2017 – Fullers

Söt och fin doft av fudge, vanilj, nötter, torkad aprikos, russin, sirap och trä. Smaken är len och söt med samma härliga toner som hittades i doften. Mot slutet lägger sig en mild smak kvar av torkad frukt i hela munnen. En riktigt tacksam öl att lagra några år! Fullers visar klassen.

SB#99925, Pris 64,9:-

500ml, 8,5%, Strong Ale

 

 

Hello my name is Agnetha – Brewdog

Fräsch och lätt söt doft av ananas, honungsmelon, hjortron, citruszest och röda bär. Smaken är frisk och lätt sur av röda bär, ananas och blommiga toner. Mot slutet kommer en bra beska in och lägger sig bak på tungan.

SB#11657, Pris 34,9:-

330ml, 8,2%, Imperial Ipa

Draugen – Dugges/ Siren craft

Rökig och tydlig doft av blöt kol, läder, soja, tjära, mörk choklad och saltlakrits. Smaken är fyllig och rökig fast aldrig så att det blir för mycket av det rökiga utan det finns en fin balans tillsammans med mörk besk choklad, lakrits, tjära och milda kaffetoner. Mot slutet lägger sig en mild rökig smak kvar i munnen.

SB#11842, Pris 54,9:-

330ml, 11,1%, Imperial porter

Annons:

Här finns mer att läsa om