Annons:

Systembolagets småpartier öl – 20:e oktober

Ännu ett släpp med mycket trevligt! Vad sägs om en kokos Stout eller en tiramisu Stout? Eller varför inte en syrlig samarbets-IPA mellan Sigtuna och Bronx?

Tasty juice IPA – Lervig

Frisk och fruktig doft av mango, papaya, passionsfrukt, mango, litchi och rosa grapefrukt. Smaken är precis som doften avslöjar, riktigt fruktig och fin som en tropisk fruktsallad med inslag av nyklippt gräs. Mot slutet när de tropiska smakerna avtar smyger en mild beska in som ligger kvar på tungan.

SB# 11458, Pris 50,9:-

500ml, 6%, IPA

Mashing up the world IPA – Bronx/ Sigtuna

Lätt syrlig doft av citrongräs, lime, mango, passionsfrukt, apelsin och nyklippt gräs. Smaken är fräsch och lite småsur med aromer av citron- och limezest men det finns även inslag av nyklippt gräs och mango i bakgrunden. Mot slutet kommer en fräsch beska in och funkar bra tillsammans med all citruszest som ger en frisk avslutning.

SB# 11851, Pris 25,9:-

355ml, 7%, IPA

Old stock ale 2017 – North Coast

Söt och tung doft med härliga inslag av torkad aprikos, dadlar, trä, nötter, nougat, vanilj och melass. Smaken är mjuk och len med söta inslag av melass, nougat, vanilj, dadlar, russin och torkad aprikos. Det skapar en skön varm avslutning med en lätt alkoholhetta som smyger in tillsammans med de sista klunkarna. En perfekt öl att lagras något år eller två innan du dricker den då den bara blir bättre och mjukare med tiden.

SB# 11607, 48,9:-

355ml, 12%, Old Ale

Imperial IPA – Fullers

Kryddig och fyllig doft av kåda, tallbarr, fudge, mörk sirap, nyklippt gräs och lätta blommiga toner. Smaken är söt och mjuk av just tallbarr, kåda och nyklippt gräs med söta inslag av rågbröd och mörk sirap. Mot slutet smyger en mild kryddig ton in långt bak på tungan som ligger kvar länge. Ett litet tips: tänk inte IPA utan tänk den mer som en mix av strong ale och IPA som är riktigt bra.

SB# 11268, 64,9:-

500ml, 10,5%, Imperial IPA

Annons:

Sotholmen extra stout – Nynäshamns ångbryggeri

Torr och sträv doft av tjära, soja, espresso och kakao. Smaken är även den torr med sköna inslag av espresso, tjära, kakao och saltlakrits. Mot slutet ligger en tydlig kaffebeska kvar över hela tungan.

SB# 11539, Pris 26,1:-

250ml, 7%, Imperial Stout

 

Tiramisu imperial stout- Hawkhead/ Cigar city

Kraftiga toner av espresso, vanilj, mörk choklad och rostad malt. Smaken är dominerad av espresso men det finns även vanilj, choklad, soja och rostade toner med i bakgrunden. Mot slutet blir  det en utdragen espressosmak som ligger kvar länge.

SB# 11259, Pris 54,9:-

330ml, 10%, Imperial Stout

 

 

Cocobänger – Pohjala

Dominant och tydlig doft av rostad kokos och kaffe med milda inslag av kakao, vanilj och fudge. Även smaken är fylld av rostad kokos och härliga kaffetoner med lite kakao och vanilj i bakgrunden. Om du gillar/älskar kokos så är det här en grym öl!

SB# 11344, Pris 49,9:-

330ml, 12%, Imperial Stout

 

Brush – Omnipollo/ J. Wakefiled

Söt, tung och fyllig doft av nötter, peppar, vanilj, kaffe, kakao, kokos, moscovadosocker och lätta rökiga toner. Smaken är fyllig och söt av samma härliga toner som hittades i doften. Det ligger kvar en lite kladdig och kryddig eftersmak i hela munnen med inslag av chili och kaffe. Rätt skönt häng i eftersmaken.

SB# 11651, Pris 69:-

330ml, 12%, Imperial Stout

Det släpps även två andra öl från North Coast som tyvärr inte var med på provningen, men som jag vet alltid levererar, och det är North Coast Old Rasputin XIX Wheat Whisky Barrel och North Coast Old Rasputin XIX Rye Whisky Barrel. Även Poppels har en öl som inte var med på provningen men som fanns på Öl- och Whiskymässan och det är Poppels Projekt 011 NEIPA Lupulin, som helt klart är värd att testas.

Annons:

Här finns mer att läsa om