Annons:

På hösten dricker man mörk öl

I alla fall gör jag det! Då hösten sakta börjar närma sig så kan det vara skönt med något värmande och lite kraftigare att sippa på en regnig kväll. Mörk öl passar då perfekt.

Det är tyvärr ett faktum att löven börjar bli gula, dagarna kortare och det blir allt kallare. Men vad gör väl det egentligen? Det är nu som det mysiga börjar som tex att tända ljus, burra upp sig i soffan och självklart i sällskap med en mörk öl! Mörk öl hör hösten till!

Annons:

Så vad passar bäst en mörk kall höstkväll? Självklart något med lite slagkraft i som ger en värmande känsla ända ut i fingertopparna, en sådan där mörk sak som man kan sippa på hela kvällen. Så här kommer tre av mina alla favoriter som kan lysa upp er höstkväll.

Yeti – Greatdivide

Kraftig och tung doft men inslag av soja, espresso, läder, mörk choklad och rostad malt. Smaken är len och fyllig med en dominant smak av espresso och soja men även fina inslag av saltlakrits, mörk choklad och en fin rostad ton som hänger med från början till slut.

SB# 1667, Pris 39,9:-

355ml, 9,5%, Imperial Stout

Chimay Blå – Chimay

En gammal klassiker som alltid funkar, färsk som ny. Söt och mjuk doft av dansk-rågbröd, muscovadosocker, katrinplommon, russin, jäst, nötter och lite kryddor. Smaken är len och fin av samma härliga toner som hittas i doften och mot slutet värmer alkoholen lite bak i gommen.

SB# 1651, Pris 32,90:-

330ml, 9%, Belgisk mörk ale

Dirty Bastard – Founders

Söt och lätt alkoholhet doft av fudge, torkad aprikos, trä, dadlar och lätta rökiga toner någonstans i bakgrunden. Smaken är fyllig och len av torkad aprikos, fudge, rostad malt, dadlar och vanilj. Mot slutet hettar alkoholen till en aning med bourbonliknande toner.

SB# 1660, Pris 28,90:-

355ml, 8,5%, Skotsk ale

Annons:

Här finns mer att läsa om