Ölstilar – Alkoholfri öl

Det första man kanske tänker när man ser en alkoholfri öl är "oj, hur smakar den?" Jo det smakar faktiskt öl!

Absolut är alkoholen en smakförstärkare tillsammans med malt, jäst och humle. Men att kunna dricka en bra öl och kunna köra bil eller bara slippa alkoholen är ju riktigt trevligt. Och tack vare den stora efterfrågan så bryggs nu mer och mer alkoholfri öl. Det har nästan blivit lite som en tävling bland bryggerierna att brygga den bästa alkoholfria ölen.

Annons:

Alkoholfri öl

Men hur brygger man egentligen en öl utan att få en alkoholhalt över 0,5%? Jo det finns lite olika sätt att göra det på. Ett av de mer enkla är helt enkelt att koka upp en färdig öl så att alkoholen dunstar av men dock med risken att smaken tar skada. Den vanligaste metoden är dock att kyl-jäsa ölet, alltså att du sänker temperaturen så jästen blir slö och inte jäser ut allt för snabbt för att sedan stoppa jäsningen vid önskad alkoholhalt. Det finns egentligen ingen öl som du kan göra utan alkohol och här sätter bara fantasin gränserna.

Easy Rider Bulldog – Gotlands bryggeriet

Frisk fruktig doft med tydliga tropiska inslag. Smaken bjuder på mycket exotisk frukt tillsammans med en frisk citruston. Mot slutet smyger en behaglig beska in och lägger sig snällt kvar.

SB# 1973, Pris 15,9:-

330ml, 0,5%, Alkoholfri öl

 

Milk Stout – Big Drop

Doften bjuder på rostade och maltiga inslag. Smaken är fylld av rostade toner av havre, kakao, vanilj och beskt kaffe. Avslutet har en besk kaffesmak som är angenäm.

SB# 11966, Pris 19,9:-

330ml, 0,5%, Milk Stout

Fler artiklar