Annons:

Oktoberfest

Oktoberfest är en gammal tradition från 1810, men då handlade det inte om öl!

För att göra en lång historia kort. Året var 1810 och den bayerske prinsen Ludvig gifte sig med prinsessan Therese, självklart firades det av folket med en stor fest och tro det eller ej, med hästkapplöpning. Det skulle ta så lång tid som fram till 1890-talet innan öltälten började dyka upp. vilket sedermera blev själva hjärtat i den idag traditionella; Oktoberfest. Nu när man hör namnet Oktoberfest så tänker man enbart på just öl. Varför inte, det är ju en trevlig dryck eller hur?

Så om du vill vara en liten del av historian och festligheterna så kommer här mina topp tre oktoberfestöl!

Annons:

Hofbräu München Oktoberfest – Staatliches Hofbräuhaus München

Söt och mjuk doft av honung, örter, limpa, nyklippt gräs och en touch av kåda. Smaken är som doften söt och mjuk med krispiga örter och limptoner med en hint av citrus i bakgrunden. Avslutet har en frisk och ren eftersmak som försvinner snabbt.

SB# 11298, Pris 21,9:-

500ml, 6,3%, Märzen/oktoberfest

Löwenbräu Oktoberfestbier – Löwenbräu Munich

Mild och krispig doft av mineraler, honungsmelon, jäst, örter och citruszest. Smaken är fräsch och lätt på tungan av mestadels vitt bröd, jäst och citrus med milda örtinslag i bakgrunden som visar upp sig mer mot slutet.

SB#11210, Pris 22,9:-

500ml, 6,1% Märzen/ oktoberfest

Samuel Adams Octoberfest – Samuel Adams

Mustig och söt doft med inslag av fudge, torkad aprikos, nötter, rågbröd och jäst. Smaken är len och söt av torkad aprikos, rågbröd och apelsinzest som mot slutet lägger sig bak på tungan.

SB# 11261, Pris 20,9:-

355ml, 5,4%, Märzen/ oktoberfest

Annons:

Här finns mer att läsa om