Kriek alternativ till rosé

Kriek är ett säkert och gott alternativ till rosévin. Liefmans Cuve är ett spännande val.

Liefmans Cuvée Brut 6%   Artikelnummer: 89570 BS   Pris: 79,90 kr (flaska, 750 ml)

Annons:

Fruktöl är tyvärr mycket missförstått av många i Sverige. Vi är allt för många som druckit söta imitationer som bara smakar sötslisk och konstgjort. Prova därför ett original och en förebild för hur ett gott, frisk och fräscht fruktöl ska smaka.

Liefmans Cuvé är ett spontanjäst halvmörkt öl. Metoden är att det får jäsa en andra gång med lokala moreller. Det är detta som gör det till en äkta kriek. Därefter blandas det bland annat med ”oud bruin” som är ett mycket oxiderat öl. Efter den sista blandningen får det eftermogna på stora glasflaskor. Buteljerna slås sedan omsorgsfullt in i papper för vidare transport till kund. Just de inslagna flaskorna i papper skyddar det lite ömtåliga ölet mot ljuset som försämrar kvaliteten.

Det är med andra ord en hantverksmässig primör som kan avnjutas med respekt i goda vänners lag i den värmande vårsolen. Färgen är brunröd och lätt grumlig. Smaken är friskt syrlig med naturlig fruktsötma och tydliga aromer av moreller. Det är med andra ord ett öl med utpräglad vuxen smak. Prova gärna något vackert och annorlunda. Ett kul och kanske oväntat alternativ till exempelvis rosévin.

Läs mer

Fler artiklar