Finska pinnar

Finska pinnar i vegansk tappning. En underskattad klassiker som tar mig tillbaka till en svunnen barndom tillsammans med min älskade farmor i sommarstugan. Res dit du med!

Annons:

Finska pinnar

Antal: ca 32 kakor

Ingredienser
100 g växtbaserat smör
3 bittermandlar, skållade
2 dl vetemjöl (ca 120 g)
1 dl sötmandel (ca 60 g), skållade
1/2 dl strösocker

Garnering
Alt hackad sötmandel
3 msk kikärtsspad
ca 2 msk pärlsocker

Gör så här:

1. Mixa mandeln fint. Knåda sedan ihop med resterande ingredienser till en jämn kakdeg. Plasta in och kyl i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Dela upp degen i fyra jämnstora delar. Rulla sedan ut/forma den till långa korvar.

4. Vispa lätt upp kikärtsspad. Pensla detta över längderna och strö över pärlsocker samt alternativt hackad sötmandel. Skär längderna i 8 delar.
Placera ovanpå plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10-15 minuter. OBS! Låt svalna innan du lägger in dem i en kakburk.

Läs mer

Fler artiklar