Mormors dubbla chokladflarn – veganska

Vi alla minns de oemotståndligt goda chokladflarnen som skakade in slantar till klasskassan. Nu kan du göra dem själv- veganska!

 

Annons:

Chokladflarn
Ca: 10-12 st

Ingredienser
Ca 200 gram mörk choklad
300 gram växtbaserat smör
4 dl socker
4 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl växtbaserad mjölk
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker


Gör så här:

  1. Sätt på ungnen på 200 grader (175 grader varmluft).
  2. Smält smör i en rymlig kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn och kladdig smet.
  3. Med hjälp av två teskedar klickar du ut, ca 1 tsk smet per flarn, på plåtar täckta med bakplåtspapper. Se till att ha gott om avstånd mellan varje klick. Obs! Dessa smälter ut av sig själv i ugnen.
  4. Grädda mitt i ugnen tills flarnen har slutat att bubbla och fått en fin färg,ca 6-7 minuter. Låt svalna innan du tar bort flanen från bakplåtspappret.
  5. Smält choklad över vattenbad alternativt i mikrovågsugn. Lägg en klick choklad i mitten på ett flarn och placera ytterligare ett flarn ovanpå. Tryck sedan så att chokladen sprider sig mellan de två lagren precis så den rinner ut till kanterna. Hellre för mycket än för lite!
  6. Låt dessa stelna, helst över natten, i rumstemperatur. Klar!

Läs mer

Fler artiklar