Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Tor Stålhandske - DinVinguide Tor Stålhandske
Skriven av Fredrik Schelin

Tor Stålhandske

Tor Stålhandske en vän och fantastisk matlagare har gått ur tiden.

Tor Stålhandske

Tor ansvarade framgångsrikt för husmanskosten på Operakällaren när Pontus Frithiof upptäckte honom 2013, och sedan dess var han verksam som kock inom Pontus Group. Tor hade tidigare arbetat med att tillaga husmanskost på anrika KB och varit kökschef på Storstad.

Jag har alltid inspirerats av svensk matkultur, se hur den utvecklas över tid och hur den ständigt inspireras och tar intryck från nya kulturer. Att få möjligheten att belysa, förmedla samt bevara vårt matarv är viktigt för mig. Därför var det väldigt speciellt för mig att få producera mitt första alster tillsammans med Pontus, som vurmar för vårt kulinariska arv lika mycket som jag, sa Tor Stålhandske när deras gemensamma verk ”Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske” släpptes.

Kärleken till husmanskosten märktes i Tors uttryck. Vi delade långa samtal runt klassisk mat likväl som de personer som grundat den svenska husmanskosten. Tor lade alltid strålkastarljuset på andra hellre än sig själv. En fin vän och stor matlagare har lämnat oss alldeles för tidigt, bara 33 år ung. Jag kommer minnas våra samtal, och tänka på dessa varje gång jag lagar upp ett av dina underbara recept.
Vila i Frid Tor!

Tor Stålhandske

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

BestChampagne.se

Fredrik Schelin

Vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer