Långkok och grytor hör hösten till

Långkok och grytor hör hösten till.
Hösten är här och kalla maträtter byts mot varma. Grillen har slocknat och höstens råvaror fyller butikerna. Höstens råvaror bjuder på ett dignande utbud av skaldjur och fisk, mängder av rotsaker i alla former, den nyplockade svampen från skogen och jakten på vilt har börjat. Då vill vi slå ett slag för långkok och grytor.

Spisen och ugnen är i fokus samtidigt som det ska gå fort och lätt att laga då vardagslogistiken ska fungera.

Matlagningsmetoden med långkok och grytor har funnits i olika former i alla tider.

Att laga morgondagens middag idag sparar tid. Låt maten sköta sig, istället för att hacka och skära ingredienserna lägger du köttet helt i grytan och bara klyver ner rotfrukter och lök.

Den långa tillagningstiden och låga temperaturen när du lagar långkok gör att alla smaker visar upp sig. En annan fördel med långkok är att du kan använda lite billigare kött som ofta är väldigt smakrikt, men som behöver lite mer tid på sig. Använd gärna olika typer av kärl när du tillagar maten, de har olika fördelar. Lergrytan behåller vitaminer och näringsämnen bra medan en gjutjärnsgryta ger dig en extra dos järn.

Långkok och grytor hör hösten till och här på DinVInguide.se under recept hittar du över 60-talet tips på grytor och långkok.

Här har vi samlat våra läckraste recept

Magnus chili

LÄS MER
Gryta

Annons:

Vegansk höstgryta med tofu, svamp och enbär

LÄS MER

Skånsk kalops

LÄS MER
Skånsk kalops.

Långkok och grytor hör hösten till

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar