Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Julbonanza
Skriven av Fredrik Schelin

Julbonanza

Julbonanza - recept av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske.

Julbonanza

EN KLASSISK JULGÅVA FYLLD AV SMAKER

Vår hyllade stolthet Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske blir en utmärkt julgåva till någon som uppskattar svensk husmanskost.

Husmanskost@pontusfrithiof.comDet här är en kärleksförklaring och en arbetsbeskrivning. En historielektion och en nöjesresa. Det är en upptäcktsfärd bland genuina smaker och ett hyllningstal till enkla råvaror.

I Husmanskost berättar nyckelpersonerna om sina personliga resor, där den gemensamma kopplingen till köket och husmanskosten sammanflätas med vår nordiska matlagningskonst, omtyckt husmanskost med rätter av fisk, kött, vilt, potatis såväl som desserter och bakverk. Från sydligaste Skåne till Lapplandsfällen i norr. Boken rymmer 185 recept för alla smakpreferenser.

Boken presenteras i ett generöst format och omges av en vackert formgiven box för att betona dess exklusiva karaktär. Tryck och papper är av finaste kvalitet, så som det anstår ett referensverk för svensk husmanskost.

Pontus by the book gavs ut 2005, med design och koncept av Pontus Frankenstein och fotografi av fotograf Pål Allan. Boken utnämndes till ”Best Designed Cookbook in the World”.

Denna gång har teamet återförenats tillsammans med Frankenstein Studio och skapat ett unikt referensverk som mottagits med stor entusiasm och redan erhållit flera prestigefulla utmärkelser som Winner Sweden i Gourmand Awards 2020 och ”Silverägg” i Guldägget 2020.

Boken kan köpas på Pontus samtliga verksamheter tex La Giraffe, Pocket Lidingö, Pocket Göteborg, Atenastaden med flera. Samt på NK och Garpes i Bromma. Vill man ha den signerad, köpa den till bästa pris eller bor någon annanstans än i Stockholm så skickas beställningen till Husmanskost@pontusfrithiof.com

Tor Stålhandske, gastronomiskt ansvarig Pontus Frithiof i Stockholm
Instagram: @torstaal

Jansson med salt, grädde och smör älskar en krispig rund Blanc de Blanc champagne

Recept

Janssons frestelse

Passar till:BrunchBuffématFiskjulm.fl.
Läs mer
Janssons frestelse
Köttbullar med champagne, javisst salt och fett älskar champagne. Tror du mig inte så prova vetja!

Recept

Julköttbullar

Passar till:BrunchBuffématHusmanskostjulm.fl.
Läs mer
Julköttbullar
Servera din ris á la Malta med hallon istället för apelsin och matcha med ett glas Brachetto och dina smaklökar jublar

Recept

Ris á la Malta

Passar till:DessertjulJulmatm.fl.
Läs mer
Ris á la Malta

Husmanskost@pontusfrithiof.com

Julbonanza

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof grundade 1999 Pontus Group och öppnade sin första restaurang Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Under åren har han mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Idag består Pontus Group av 21 verksamheter i Stockholmsområdet, Göteborg och Visby.Tor ansvarade framgångsrikt för husmanskosten på Operakällaren när Pontus upptäckte honom 2012. Sedan dess har Tor varit verksam som kock inom Pontus Group och sedan förra året är Tor gastronomiskt ansvarig för samtliga verksamheter Tor har tidigare arbetat med att tillaga husmanskost på anrika KB och varit kökschef på Storstad.

Vår hyllade stolthet Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske är en kärleksförklaring och en arbetsbeskrivning. En historielektion och en nöjesresa. Det är en upptäcktsfärd bland genuina smaker och ett hyllningstal till enkla råvaror.

I Husmanskost berättar nyckelpersonerna om sina personliga resor, där den gemensamma kopplingen till köket och husmanskosten sammanflätas med vår nordiska matlagningskonst, omtyckta husmansrätter av fisk, kött, vilt, potatis såväl som desserter och bakverk. Från sydligaste Skåne till Lapplandsfällen i norr. Boken rymmer 185 recept för alla smakpreferenser.

Boken presenteras i ett generöst format och omges av en vackert formgiven box för att betona dess exklusiva karaktär. Tryck och papper är av finaste kvalitet, så som det anstår ett referensverk för svensk husmanskost.

Pontus by the book gavs ut 2005, med design och koncept av Pontus Frankenstein och fotografi av fotograf Pål Allan. Boken utnämndes till
”Best Designed Cookbook in the World”. 
Denna gång har teamet återförenats tillsammans med Frankenstein Studio och skapat ett unikt referensverk som mottagits med stor entusiasm och redan erhållit flera prestigefulla utmärkelser som Winner Sweden i Gourmand Awards 2020 och ”Silverägg” i Guldägget 2020. 

Husmanskost kostar 795 kronor och kan beställas här: jimmy.andersson@ponutsfrithiof.com

DinVinguide.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Våra namnkunniga skribenter inspirerar, utbildar och rapporterar om trender, nyheter och traditioner inom vinvärlden. Välkommen till DinVinguide.se!

BestChampagne.se

Fredrik Schelin

Vinskribenten och champagnekännaren som 2018 släppte sin första bok ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska”.

Läs mer om Fredrik

Läs mer