Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredriks bubblor - terrassbubblor
Skriven av Fredrik Schelin

Fredriks bubblor – terrassbubblor

Våren kommer tidigt i år, ska det bli en lika varm sommar som föregående säsong?

Ännu är det lite för tidigt att sitta ute med frukost och även middagen kan bli lite kylslagen trots filtar och värmare. Men att sitta ute mitt på dan när solen visar sig, är för mig några av vårens skönaste stunder. I helgen hade vi så varmt som 20 grader i solen på vår terrass. Vi passade på mellan vårpysslet i trädgården att både fika, grilla och sippa på lite bubbel ute. Här tänkte vi på DinVinguide.se bjuda på lite terrass-vänliga bubbeltips. Och som vanligt bifogar vi lite inspirationsrecept. Passa på att njuta av vårsolen, man vet aldrig hur sommaren blir:)

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Lombard Grand cru brut natureSB# 7921
Pris 299:-

Ett vin som många har missat på hyllan, detta är en Premier Cru, 100% pinot noir.
Vinet är fyllt med mjuka och integrerade bubblor, här finns toner av röda bär, mogna varma röda äpplen, generös röd citrus, mineraler och kalk i avslutet. Helt enkelt jättegott!

Charles Heidsieck Rosé Réserve

Fredriks bubblor - terrassbubblorSB# 77426
Pris 569:-

Tydlig blodgrape med inslag av vanilj och jordgubbar. Vinet har en vinös medelfyllig stram ton som mynnar ut i fyllig frukt och mjuk mousse. Perfekt som matvin. Den vackra färgen gör att man bara kan man sitta utan att dricka när vårsolens strålar skiner i glaset.

Langlois-Château Crémant Brut

Fredriks bubblor - terrassbubblorSB# 7404
Pris 145:-

Vinet har en generös doft av vita blommor med äpplen i en nötig och brödig stil. Smaken är torr med fin fruktighet av päron, citrus och honung. Vinet produceras på samma sätt som en champagne, med den första jäsningen på ståltank vid låg temperatur, var druva och var terroir för sig. Vinet blandas sedan samman med en tillsats av 10% reserve-vin och genomgår en andra jäsning på flaska. Vinet har fått en extra lång mognadstid på sin jästfällning 36 månader, innan degorgering.

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer