Fredagstipset 40 – Påsklovsvin

Idag startar påsklovet. Kanske hägrade en resa med familjen i påsk, eller bara en skön ledighet med påskgodis och dina egna målade påskägg? Läs mer om våra vintips och recept, Fredagstipset 40 - Påsklovsvin.

Fredagstipset 40 – Påsklovsvin

Resa kan vi ju inte göra i dessa udda tider. Många var nog på väg att åka till fjällen ”som vanligt”.  I år förväntades 78 000 turister besöka skidorterna under påskledigheten. Men nu får vi inte resa. Och då gör vi det bästa av situationen.

Vi kan fira in påsken på hemmaplan istället. Här kommer våra utvalda påsktips. Vin och recept som hör påsken till. Påskäggsjakt för vuxna med vin och mat.

Servera bubblor till påsk, ett alldeles utmärkt val. Det är till och med så att mousserande vin är ett av de bästa valen till den feta och ofta salta maten som det svenska påskbordet erbjuder. Syran i det mousserande vinet skär in i fett och salt. Medan bubblorna i vinet rensar munnen mellan varje rätt och gör smaklökarna redo för nästa smaksensation.

Glad påsk, Fredrik

Att det bubblar upp till feststämning när man poppar en flaska mousserande vin gör ju inte saken sämre!

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de BourgogneNr 7725
150:-

Varför inte prova en cremant från Chablis i Bourgogne. Ett mycket friskt mousserande vin med fin krämighet och härlig längd. I smaken finns gröna äpplen och citrusfrukter samt en hint av vita blommor. Elegant, uppfriskande och passar till såväl vardag som fest.
Finns att beställa i de festliga storlekarna magnum (1,5l), Jeroboam (3l) och Methuselah (6l).

Mulderbosch Sparkling Rosé 2019

Mulderbosch Sparkling Rosé 2019Nr 77909
Pris 99kr

Härligt sprudlande intensiv rosé med friska sommarbär med markerad syra och vacker färg. Det perfekta vinet i vårsolen för dig som gillar mousserande roséviner.

Annons:

Henriot Brut Rosé

Henriot Brut RoséNr 81422
Pris 579:-

Härligt inbjudande vin med tydliga toner av svenska sommarbär. Här samsas körsbär med jordgubbar och grapefrukt. Eftersmaken har fina mineraler och ett blommigt inslag.
Servera vinet inte allt för kallt och gärna i en större kupa du får ut mer av alla finstämda och komplexa smakämnen då. Det passar utmärkt till påskens lammstek.

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réserve

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée RéserveNr 7450
Pris 329:-

En fin och riktigt prisvärd champagne med vacker och annorlunda flaskform. Fruktig och frisk med tydliga aromer av citrus och mineraler. Det perfekta vinet som välkomstskål under påskäggs-jakten eller varför inte till påskens gravade lax.

Oddbird Spumante

Oddbird SpumanteNr 19019
Pris 79:-

Ett alkoholbefriat mousserande vin från Veneto i Italien gjort på proseccodruvan glera. Vinet har elegans med inslag av fläder, gråpäron, honungsmelon och härligt solmogen citrus. Syran balanserar upp sötman. Det perfekta alkoholfria alternativet till fest och middagsbjudningen.

DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Läs mer

Fler artiklar