Fredagstipset 27 – Snart är det jul och nyår!

22 november är den 326:e dagen på året. Det återstår nu endast 39 dagar av 2019. Vi har endast en helg kvar innan 1:a advent och Cecilia samt Sissela har namnsdag. Dags att fira av november innan vi går in i glöggens värld. Fredagstipset 27 - Snart är det jul och nyår!

Fredagstipset 27 – Snart är det jul och nyår!

Det nalkas både första advent, men också julhelger. Man kan redan se juldekorationer på stan. I det bistra höstmörkret börjar vi tända stämningsfull julbelysning. Snart är det dags att fira in jul och nyår med familj och vänner. Men vi börjar med att fira in sista helgen innan första advent. Det gör vi med några av DinVinguide.se utvalda vintips och recept. Några kanske tycker att jag tipsat väl mycket om champagne. Men de här tipsen vill ni inte missa. Men kan det bli för mycket champagne egentligen?

Trevlig helg önskar vi på DinVinguide.se

Gosset Grande Réserve

SB# 90601
Pris 399:-

Vinet har legat 4 år på jästfällningen. Dosage är 8 gram per liter. 60% pinot noir, 30% chardonnay, 10% meunier. Frisk och läskande syra och lång ren eftersmak. Gräddig och mjuk karaktär med fina små bubblor. Vinet har ett friskt syrainslag med aromer av mandarin och blodapelsin. Läcker matchampagne med rondör och elegans.

Annons:

Mathelin Brut Nature Cur de Meunier Millesime 2013

Fredagstipset 27 - Snart är det jul och nyår!SB# 73229 (beställningssortimentet)
Pris 700:-

Årgångschampagne från årgången 2013 som är stram och elegant. Det är en blanc de noir med 100% pinot meunier. Dosage är 0 gram och vinet finns endast i 720 flaskor.
Moussen är krämig och tilltalande, munnen liksom fylls av härlig floral stil typisk för druvan. Vidare är balansen mellan frukt och syra på topp. Detta är ett vin som trivs med mat.

Cuvée Cœur de Pinots Joseph Desruets 2014

SB# 76246 (beställningssortimentet)
Pris 588:-

Årgångschampagne från året 2014 med en lite lite rundare stil. Det är en blanc de noir med 10% meunier och 90% pinot noir. Dosage är 6 gram per liter och vinet finns endast i 3416 flaskor.
Vinet är direkt relativt stramt i stilen, man känner att det är ungt och tidigt i sin utveckling. Men i andra attacken visar sig charmen av den röda frukten. Det utvecklas med luft och ger toner av solvarma röda äpplen, blodgrape och röda bär. Detta är vinet till det vita köttet. Kan med fördel sparas i vinkällaren.

Kalvschnitzel med citronsmörsås och bakad mandelpotatis.

LÄS MER

Läs mer


Fler artiklar