Fredagstipset 22 – Härliga helgviner med druvskola

Det är huvudsakligen druvsorten som ger vinet dess stil och karaktär. Det finns hela 4000 olika sorter av arten vitis vinifiera

Fredagstipset 22 – Härliga helgviner med druvskola

Utforska världens alla druvor i vår druvskola! Det är nästintill omöjligt att hitta en komplett druvguide. Vi har därför börjat bygga upp DinVinguide.se egen druvguide. Du kan med lätthet hitta de mest populära druvor som används i vintillverkning här på DinVinguide.se.

Här nedan bjuder vi på tre smarriga helgviner med tillhörande druvskola. Med det önskar vi en inspirerande helg.

Fredagstipset 22 – Härliga helgviner med druvskola

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Fredagstipset 22 - Härliga helgviner med druvskolaSB# 2739
Pris 329:-

Ett av de mest prisvärda valen i Systembolagets ordinarie sortiment. För  329 kr får man en väldigt trevlig upplevelse i glaset. Ett torrt vin med tydliga aromer av äpplen, mineraler, citrus och viss brödighet. Passar utmärkt som sällskapsvin men även till mat.

Annons:

Garzón Reserva Tannat , 2017

SB# 3210
Pris 119

Inbjudande och fruktmättad med stor personlighet och attityd, Tanninerna är söta, men finns där,  och lindas in ännu mer av skogsbär, plommon, viol, sötlakrits och puffar av lite tobak och torkade örter som hänger kvar i eftersmaken. En trogen vän till höstgrytorna, svampen och viltköttet..

Marqués de Riscal Organic

Fredagstipset 22 - Härliga helgviner och druvskolaSB# 6001
Pris 89 kr.

Det kända vinhuset Marqués de Riscal har ett vitt alternativ. Det är den spännande druvan verdejo från Rueda mitt i Spanien som ger nerven. Friskt sitta-framför-brasan-vin med gråpäron, honungsmelon, tomatblad samt lite citron.

Läs mer

Fler artiklar