Fredagstipset 21 – oktober är här

På grund av vårt sommartidssystem är oktober årets längsta månad – en timme längre än de övriga månaderna med 31 dagar då man i oktober återgår till normaltid.

Fredagstipset 21 – oktober är här

Löven har börjat falla och temperaturen har sjunkit – oktober är här. Hösten är som bäst när solens strålar värmer. Att spendera tid ute i trädgården eller på en härlig promenad dagtid med frisk krispig luft och vackert landskap är uppfriskande. Efteråt kan man med gott samvete krypa in hemma, tända en brasa och lite ljus. Laga en god måltid och bara mysa med något gott i glaset. Vi tänkte inspirera er denna fredag med tre lättsammare viner.

Trevlig helg

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2019

Fredagstipset 21 - oktober är härSB# 2234
Pris 79:-

Nästan löjligt prisvärd för sina blygsamma 79 kronor. Vinet är fyllt med tropisk frukt som passionsfrukt, kiwi, pomelo och mogen honungsmelon. Passar perfekt som sällskapsvin men även till sallader, skaldjur och fisk.

 

Alamos Malbec 2018

Fredagstipset 21 - oktober är härSB# 6670
Pris 99:-

Ett ekologiskt välgjort fyndvin för hundralappen.
Frisk och örtig malbec från Argentina. Här samsas mörka plommon med kryddor och vildhallon i en perfekt balans. Vinet är lättsamt och är tillgängligt, passar perfekt som sällskapsvin. Men passar även till höstens örtiga grytor.

Annons:

Villa Sandi Il Fresco Prosecco

Fredagstipset 21 - oktober är härSB# 73340
Pris 109:-

Varför inte avnjuta en aperitif, så som Italienarna själva dricker sin Prosecco. Ett glas kall god uppfriskande Prosecco som med sin sötma ger lite energikick innan man går över till kvällens middag. Detta är ett perfekt sätt att avnjuta denna dryck. Villa Sandi uppvisar härlig friskhet, vita tropiska frukter, gråpäron och med ett torrt avslut. Vinet är en uppfriskande Prosecco med sin lite torrare stil.

 

Fredagstipset 21 – oktober är här

Läs mer

Fler artiklar