Efterfrågad champagne- och vinmässa på Viking Line

I september anordnar Viking Line en champagne- och vinmässa ombord på kryssningsfartyget Viking Cinderella.
Under mässan kommer världsledande vinhus, däribland Moët Hennessy, Bottega och Veuve Clicquot erbjuda provsmakningar av flertalet viner som inte går att finna i Systembolagets sortiment.
Försäljningen av vin och champagne ombord på Viking Lines fartyg har ökat konstant de senaste åren. Bara under fjolårets sommarmånader sålde Viking Line totalt 240 000 liter mousserande vin. För att möta intresset bland vinintresserade resenärer anordnar nu Viking Line Österjöns första champagne- och vinmässa, som går av stapeln den 11 september och 12 september.
Kryssningarna erbjuder vin- och champagneprovningar och i Cinderellas restaurang Seaview serveras en exklusiv fyrarättersmeny.
Ett stort antal medverkande vinhus, flera hundra sorters viner/champagne och upp till nio masterclass- föreläsare erbjuds per kryssning. Det finns även möjlighet att förbättra sina vinkunskaper ytterligare och samtidigt få tillfället att testa ett brett utbud av både vin och champagne.
Ta tillfället i akt att lyssna till vinhuset Moët Hennessys föreläsning om allt man behöver veta om champagne. Eller för den riktige vinentusiasten – förboka en masterclass med tillhörande vinprovning.
– Försäljningen av viner och champagne ombord på våra fartyg har ökat konstant och så även intresset för de ädla dryckerna. Vi har sedan flera år tillbaka anordnat välbesökta whiskeymässor som är rankade bland de tio bästa i världen.
Många av våra gäster är äkta gourmander och de har efterfrågat kryssningar med fokus på mat och dryck. Därför är vi mycket glada över att nu kunna erbjuda våra resenärer en champagne- och vinmässa ombord på Cinderella, där gästerna även kan njuta av en kulinarisk matupplevelse, säger Gordan Schmidt, Produktchef på Viking Line.

Bland annat medverkar följande vinhus ombord:

Laurent-Perrier
Charles Heidsieck
Freixenet
Antinori
Concha Y Toro
Tommasi
Penfolds
Franck Bonville
Moët Hennessy
Veuve Clicquot
Masi
Torres
Henriot
Cono Sur

Läs också
VIKING LINE KRYSSNING FÖR VIN-NÖRDEN
GRACE TAR VIKING LINE IN I FRAMTIDEN -MILJÖVÄNLIG KRYSSNING PÅ ALLVAR

Fler artiklar