Annons:

Lisjak sauvignon blanc 2014

Lisjak sauvignon blanc 2014

Slovenien Vipavadalen 2014Vitt vinFlaska750ml
Beskrivning

Vipavadalen i Slovenien är lite som en spegel bakåt i tiden, en plats som ser ut som man kan föreställa sig Körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Ett småbrutet landskap, där vingårdarna blandas med fruktträd och små bondgårdar. Här gör man fantastiska viner och man har bevarat mycket av det gamla bondelandskapet och de inhemska druvorna. Vid sidan av dessa odlar man också en del internationella, utav dessa står sauvignon blanc och pinot noir ut.

Sauvignon blanc ger här viner med mycket mineralitet, dvs stentoner med inslag av kalk och flinta som drar lite är sälta. Frukten är lite tillbakalutad och ofta kommer det fram lite fina citrusnoter och en fin syra.

Recension

Detta är ett vin som definitivt smakar sauvignon blanc, det är dock inte överdrivet parfymerat eller fruktigt. Det som sticker ut är snarast den torra känslan, en snygg syra med inslag av citrustoner samt en stenighet och örtighet som drar mot mineralitet och sälta. Detta är ett riktigt bra matvin, särskilt till skaldjur eller grillad fisk men också till lite sötstark asiatisk mat eller fläskkorvar.


Ekologiskt
Ja
Veganvin
Nej
Alkoholhalt
12.50%
Jämförspris (per liter)
148.00:-/L
Råvarubeskrivning
sauvignon blanc
Producent
Lisjak Family Estate
Leverantör
Juvinum, Vin, Öl & Sprithandel AB
Förslutning
Naturkork
Sortiment
BS
Publiceringsdatum
1 februari, 2016