Sacy är en grön druva från Bourgogne Frankrike. Det finns bara ett fåtal odlare av druvan i Auxerrois och används mest i mousserande viner, dvs i crémant de bourgogne. Den odlas också längre söder ut i Auvergne och används i Saint-Pourçain Blanc i Loire, här kallas dock druvan istället för tressalier. DNA-analyser ha visat att druvans föräldrar är en pinot druva och gouais blanc. Förr har man trott att druvan kom till Bourgogne via Italien, detta tror man inte längre på. Namnet sägs vidare komma från byn med samma namn i nordvästra Montagne de Reims i Champagne. Så vitt vi vet har den dock aldrig odlats där.
Druvan har många synonymer, bland annat aligoté vert, blanc moulin, fairené, gros blanc och weissklemmer.
Sacy har ofta odlats mer som en bulkvinsdruva och nyttjats för att druvan ger bra syra till vinerna. Druvan anges dock som lite smaklös och av förhållandevis låg kvalité. Längre söder ut i Auvergne och i Rhônedalen där det är varmare får druvan lägre syra och mer smak, där jämförs den ofta med viognier tack vare sin fina aromatiska ton och kryddiga profil.