Vegetariskt och lyxigt med tryffel och polentakräm.

Ja, det går att äta vegetariskt och lyxigt, idag bjuder jag en polentakräm med tryffel, parmesan och stekt svamp. Att inte polenta blivit mer populärt i Sverige kan jag inte förstå. Men det är lite trixigt med tillagningen. Den får inte bli för hård då blir det bara tuggigt, den får inte bli för mjuk, då blir det som mannagrynsgröt. Nej lagom är bäst, precis som i denna fredagsrätt.

Annons:

Polentakräm skall påminna lite i konsistensen om en risotto men så klart utan tuggmotståndet i riskornens kärna så klart. Det går relativt fort att tillaga och gör man det rätt så känns det som en smekning i munnen, en mjuk, len lagom salt kräm. Tillbehören får stå för texturen och här har jag valt det helt vegetariska. Jag har stekt på en ostronskivling, lite goda smörstekta brödkrutonger, vitlök och lök. På toppen river du både parmesanost och så tryffel, precis så mycket som du själv vill och önskar. Om du vill kan du rassla på ett gäng hårdstekta sidfläsktärningar men tro mig det blir faktiskt lika gott utan. Till den här rätten behöver man lite syra och tanniner för att balansera upp det krämiga, mjuka.

Här hittar du länken till receptet.

 

Läs mer

Fler artiklar