Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Skriven av Anette Rosvall

Vegansk mat – En rejäl utmaning för mig!

Om man kikar in i mitt kylskåp så ser man vad jag är för en typ. Sanningen är den att om det inte finns mjölk, ost och smör där så får jag en smula ångest.

Så ni kanske förstår att Vegansk mat är en rejäl utmaning för mig. Men jag är inte den som ger upp och säger nej bara för att jag inte kan. Nej då jag spottar i händerna och höjer insatsen lite till.

Så när jag skulle laga veganskt så bjöd jag därför in chefredaktören för tidningen VEGO, en kokboksförfattare – som dessutom ej tål gluten, tre erfarna kockar samt en vinekvilibrist. Varför göra det lätt för sig?

Jag hade faktiskt ganska mycket ångest inför den här middagen. Ända tills jag bestämde mig för att strunta idet och bara ha trevligt och köra. Det blev verkligen inte det bästa jag någonsin gjort. Det blev faktiskt inte ens det näst bästa. Nej men det blev gott nog för att vara första gången, och jag fick lite nya insikter.

Vad serverade jag då? Jo, jag började med en sallad med smörbönor, blodapelsin, melonkärnor, rödbetor och rödlök med en sorts senapsdressing. Dessutom svartrot och morot med en vegansk tryffelmajonnäs. Sedan gjorde jag en risotto som serverades med en ungsstekt portabello med karamelliserad sherrylök och en friterad lök. Till efterrätt inkokta päron med kokosgrädde, tofuglass. Fast utan de karamelliserade valnötter som det var tänkt, för skålen med nötter tappade jag rakt ner på fyra glas.

Inget kalas utan kras!

P.S tackar mina härliga gäster för att ni åt så bra, och Magnus Reuterdahl för de fina bilderna. Recepten hittar ni så klart i länkarna här nedanför.

 

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer