- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Stenfrukt, mandel och krämig vanilj
Stenfrukt, mandel och krämig vanilj

Stenfrukt, mandel och krämig vanilj
Man skulle nästan kunna tro att det är smakerna på vin som jag pratar om. Men den här gången är det en riktigt god Nectarine Cobbler från min bok “Det bästa ifrån Magnolia Bakery, New York”. En Cobbler är en variant på en smulpaj. Smulorna är ofta lite tjockare och mer sammansatt än i våra svenska pajer. Den här har dessutom en ton av mandel som passar galet bra ihop med persikorna. Prova att äta den ljummen tillsammans med riktigt bra vaniljglass.
Nectarine Cobbler från Magnolia
En ljuvlig inte för söt sommar dessert, som är lika god med persikor. Var noga med att anänvda de mest mogna frukterna du kan hitta och servera pajen ljummen med en skopa vaniljglass.
2 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
drygt 1 dl socker
2 tsk bakpulver
drygt 1 dl mjölk
4 msk osaltat smör (rumstempererat)
några drag riven bittermandel
Fyllning
Ca 1 liter skivade nektariner
Drygt 1 dl kallt vatten
1 ¾ dl råsocker
1 msk majzenamjöl
1 msk smör
1 msk kanel
Garnering
Florsocker
Sätt ugen på 160 grader. Börja med att göra pajdegen, blanda ihop de två mjölsorterna, bakpulver, socker och lite riven bittermandel. Rör ned mjölk, smör och rör sedan ihop det till en slät smet. Nu till fyllningen, häll ned alla ingredienser i en stor kastull och koka ihop tills fyllnigen har tjocknat och bubblar lite granna (tar ungefär 10 minuter på medelvärme) Häll ned fyllningen i en ugnsfast glasform och skeda sedan över toppingen och jämna till den med en gummi spatel. Baka av i 30-40 miuter eller tills toppingen är gyllene. Ta ut den ifrån ugnen låt den svalna lite granna, sikta florsocker över och servera pajen ljummen med vaniljglass.