Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Mer Stilton och portvin - Det är ju snart jul! - DinVinguide
Skriven av Anette Rosvall

Mer Stilton och portvin – Det är ju snart jul!

Mer Stilton och portvin - Det är ju snart jul! Jag har blivit så gammal att jag struntar i Kalle Anka och julklappar. En riktigt lyckad julafton för mig avslutas istället med musik, tända ljus, Stiltonost och Portvin.

Jag har blivit så gammal att jag struntar i Kalle Anka och julklappar. En riktigt lyckad julafton för mig avslutas istället med musik, tända ljus, Stiltonost och Portvin. Gärna tillsammans med en liten men naggande god Mince Pie. Första gången jag hörde om Mincemeat så kopplade jag det direkt till köttfärs (minced meat på eng.) Men det här är helt vegetariskt och innehåller godsaker som äpplen, russin, katrinplommon, smör och kryddor. Fyllningen kokas ganska länge och står sedan och mognar i kylen i cirka en vecka innan man fyller små mördegsklädda portionsformar.

Enligt traditionen skall man äta en paj om dagen från dagen före dopparedan fram till trettondagen, för att vara säker på att bli riktigt lycklig under det kommande året. De små pajerna skall helst vara ljumna när det serveras med en klick ”Brandy Butter”, en bit stilton ost och ett glas portvin. Det här är ett julbak som kräver lite förberedelser, mincemeat blir allra godaste efter ett tag i kylen så börja med kokandet av det. Det här receptet kommer ifrån min bok Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien”, där finns ett helt kapitel med goda julkakor från UK.

Här hittar du receptet!

 

 

 

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer