Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Måndag och Meatless Monday igen. - DinVinguide
Skriven av Anette Rosvall

Måndag och Meatless Monday igen.

Jag tycker att vi tar nya tag med Meatless Monday igen.

Ja, nu i samband med höst, nystart och allt sådant, tänkte jag att vi drar igång med Meatless Monday igen. Ombyte förnöjer, att äta vegetariskt en dag i veckan är ju ett lätt och bra sätt att få i sig mer grönt. Familjen får helt enkelt lite mer grönsaker. Att du samtidigt minskar ditt avtryck på jorden och lättar lite på ditt dåliga eko-samvete är bara en bra och trevlig bieffekt.

Jag kan däremot bli tokig på att folk tror att lösningen på alla miljöproblem är att sluta äta kött helt. Att stoppa i sig avokado, mango och ris som växer på andra sidan jorden, under förhållanden som vi inte har någon som helst möjlighet att påverka. Eller att välja bort rött kött till förmån för snabbväxande kyckling som slaktas under mindre trevliga förhållanden. Det tror jag är att lura sig själv.

Jag är en verklig djurvän, älskar kossor, grisar, hönor och får, men det är inte en anledning till att sluta att äta kött. Men däremot har jag redan dragit ner rejält på mängden. Dessutom köper jag numera bara kött som jag vet varifrån det kommer. Jag vill veta att djuren har haft det bra in i det sista. Är nämligen helt övertygad om att det jag äter och dricker påverkar mig och jag vill att det skall vara goda grejor i fler avseenden än smaken. Så jag köper eko, reko och närodlat, helst sådant som gått och betat eller växt på gårdar där jag kanske till och med känner bonden. Tror helt enkelt inte på massproduktion när det gäller mat.

 

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer