Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
köttbullar, Italienska köttbollar, pasta, tomatsås, Anette Rosvall
Skriven av Anette Rosvall

Ät köttbollar som Lady och Lufsen.

Ät dina köttbollar Italienska med tomatsås, massor av riven parmesan och en kryddig gremolata. Lika kärleksfullt och romantiskt som Lady och Lufsen gör.

Italienska köttbollar!

Ät dina köttbollar Italienska med tomatsås, pasta, massor av riven parmesan och en kryddig gremolata. Lika kärleksfullt och romantiskt som Lady och Lufsen gör. Det är nämligen bra för ditt hjärta att vara lite romantiskt då och då och inte bara på alla hjärtans dag.

I tisdags var det alla hjärtans dag och många var nog lite extra känslosamma. Men jag tycker att vi borde tänka på sådant oftare. Passa på redan till helgen och rulla dessa härliga italienska köttbollar av kalvfärs. Koka en riktigt god tomatsås, och rör i hop en Gremolata. Dina matgäster kommer självklart att bli tacka dig och kanske till och med ge dig en lång varm kram.

Kramar och oxytocin.

Du vet väl att kramar inte bara är generellt sköna utan faktiskt är nyttiga också. Det finns forskning som säger att om du kramas i minst 20 sekunder så ökar kroppens nivåer av oxytocin. Oxytocin är en substans som hjälper kroppen att slappna av, minska rädsla, stress och aggressivitet. Dessutom stärker det våra relationer, det är en hormon som är extra starkt under den tiden som mamman ammar sitt barn.

Så mitt tips till dig är att krama de du tycker om 20 sekunder minst en gång varje dag. Ja, och så äta och dricka gott tillsammans. Om fler tänkte så, skulle vi förmodligen ha färre konflikter och krig på jorden.

Love, peace over and out!

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer