- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Grönt, krispigt, soligt och Riesling!
Grönt, krispigt, soligt och Riesling!

Grönt, krispigt, soligt och Riesling!
Nu när våren knackar på dörren och primörerna står som spön i backen är det återigen dags för Riselingveckan här i Stockholm. Datumen som gäller är 12 – 18 maj, så passa på nu, varför inte i helgen?!. Du har du alla möjligheter att prova den fantastiska nobla druvan som passar utmärkt både till det nordiska köket, den underbara sparrisen som är på tapeten nu, men även till heta och asiatiska rätter. Dessutom kan jag verkligen rekommendera en lite sötare Spätlese till en rabarberdessert. Vill du läsa mer om Riesling och de producenter som vi här på DinVinguide har träffat så hittar du artiklar om bland annat Trimbach, George Breuer, mitt besök på Råkultur, Sofia Anders artikel om Tyska Vininstitutets middag på Råkultur, dessutom har Magnus Reuterdahl nyligen hemkommen från distriktet och helt hänförd skrivit några artiklar som är mycket läsvärda.
Om du som jag gillar den fantastiska druvan med toner av honung, citrus, persika, gröna äpplen och ibland en ton i näsan av petrolprodukter, så passa på att boka in ett besök på någon av krogarna som uppmärksammar Riesling Week i år, närmare bestämt: Bar Central, BistroBarbro, Broken, Gaston Vinbar, NAGG, Oljebaren, Pontus!, Rolfs kök, Råkultur, Shibumi.
För mer information om Riesling week 2014 i Sverige, vänligen besök: tyskaviner.nu/rieslingweek