Svenska flaggan
recept, Anette Rosvall, smörebröd, macka, smörgås,
Skriven av Anette Rosvall

En riktigt svensk macka.

Jag är lite utav en smörgåslover. Älskar mackor av alla slag och om jag får välja helt själv så äter jag det till frukost, lunch och middag.

Jag är lite utav en smörgåslover. Älskar mackor av alla slag och om jag får välja helt själv så äter jag det till frukost, lunch och middag. Jag gillar en riktig svensk macka. När man kikar världen runt så tror jag att vi är många som tycker lika. Titta bara på våra grannländer i Norge äter man sina smörgåspacke till lunch. I Danmark där excellerar man i de underbara smörebröden. Det finns givetvis även mackor i resten av världen. Jag har tidigare gett er recept på en grilled cheese sandwich som har sitt ursprung i USA och här får ni det igen eftersom det alltid är en vinnare!

En riktig svensk macka

Mat mellan bröd finns vi så klart runtom i hela världen, taco är ytterligare en variant. Men här i Sverige hittar vi kronan på smörgåshimmlen! En tårta som bygger på det underbara konceptet. Bröd, fyllning, bröd och så fyllning igen och på toppen är den härligt och vackert dekorerad. Denna härliga fredag tänkte jag ge er lite olika varianter på brödmat. Ni får så klart receptet på grilled cheese från USA. Mitt bästa recept på smörgåstårta dessutom en svensk variant på ett smörebröd som jag bjöd min son på häromkvällen. Han blev glad!

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer