Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Anette Rosvall, pasta, Italien, tegelbacken, tryffel
Skriven av Anette Rosvall

Du säger Italien, jag säger pasta!

När du säger Italiensk mat så är nog det första jag tänker på pasta. Spagetti, makaroner, bucati, gnocchi, papardelle, penne, ravioli och strozzapreti alla smarriga varianter på durumvete och ägg.

Spagetti, makaroner, bucati, gnocchi, papardelle, penne, ravioli och strozzapreti är alla smarriga varianter på det vi kallar pasta och som är gjort utav durumvete och ägg. Pasta och det italiensk köket är en favorit hos mig. Jag gillar verkligen det faktum att alla regioner har sina specialiteter. Italien är ju ett relativt ungt land och de olika regionerna är lite som små länder i det stora landet. De har sina tydliga nationalrätter eller ska vi säga regionalrätter som oftast bygger på det som odlas och frodas trakten.

Min allra bästa pasta upplevelse var när jag, Emma och Jenny – vår fotograf – bodde i ett fantastiskt slott i Piemonte. Det var faktiskt inte helt olikt det som ni ser i huvudet här på DinVinguide.se. Vi var där för att fotografera ett av våra matjobb. När jobbet var klart så firade vi på den lokala restaurangen med små pastapuffar fyllda med ragu på vildsvin, en svampbuljong och rejält med hyvlad tryffel. Det var så klart himmelskt gott men på vägen hem trodde vi att varulvarna var oss i hälarna. Det ylade något hiskeligt i skogen och vi sprang hem och låste in oss i ett av de 17 rummen i vårt stora vackra hus. Den natten sov jag nästan inte en blund, så jag var vaken på morgonen när jägarna kom för att hämta sina hundar i hägnet som låg granne med huset. Det var så klart det vi hade hört kvällen innan.

Trots detta är jag fortfarande förtjust i pasta av alla slag. Idag bjuder jag på tre recept.  Dels på underbara Italienska köttbollar med citron, vitlök och persilja. Gnocchi med förlorat ägg och salvia. Dessutom hittar ni receptet på min absoluta favorit bland de Italienska grytorna Osso Bucco som du med fördel serverar med papardelle.

Smaklig spis!

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer