Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Skriven av Anette Rosvall

Bœuf Bourguignon som flörtar med Julia Childs

Frankrike vs USA 1-0. I allfall när man pratar om grytor, för finns det något godare en en riktigt långkokad Bœuf Bourguignon.

Det behöver inte kosta skjortan och halva armen för att du skall kunna äta riktigt gott. Nej, det som behövs är planering och tid. Om du äter kött t ex så låt det få tid att marinera, laga det på lägre temperatur en längre stund i stället för att stress-steka på as het panna. Köp kött med mycket fett i det smakar mer. Om ni är många så gör en smakfull och mumsig Bœuf bourguignon på ekologisk högrev istället för att köpa en billig oxfile som inte smakar någonting. Receptet hittar du här nedanför.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer