Svenska flaggan
Sista minuten på Systembolaget - DinVinguide
Skriven av Anders Levander

Sista minuten på Systembolaget

Priserna går upp 1 september. Passa på och köp innan vinet blir dyrare. DryckesListan.se bästa tips i fasta sortimentet.

Sista minuten på Systembolaget

Hur många viner som har provats och lanserats under första halvåret 2023 vet jag inte exakt. Men de har varit många, extra smakrika och väldigt bra detta år. Och de har varit fler än någonsin, tack vare nya lanseringsplanen med många tillfälliga släpp på vårt kära monopol. Inte undra på att det finns buteljer kvar på hyllorna till ditt sista-minuten-inköp. Idag ska vi alltså kika på vad som finns kvar. En hel del visar det sig, av någon outgrundlig anledning. Eftersom det bara är några få dagar till nästa prishöjning på Systembolaget är det helt enkelt för kort om tid att använda sig av beställningssortimentet.

Säkrast är att gå till butiken, som man gjorde förr i tiden, och köpa direkt på plats. Hur gammeldags som helst.  Jag har kikat igenom mina anteckningar, mina likes och Systembolagets saldo. Här är mina tips på de viner som fortfarande står kvar på hyllorna. De väntar på dig, på att bli lagrade ett tag eller kanske serveras direkt på matbordet. Några kan för all del hamna i vinkällaren också. Det bestämmer du. Bestäm dig i alla fall för att haffa några av dem innan de tar slut på riktigt.

Sista minuten – passa på att köpa innan det blir dyrare 1 september.
Bild från DinVinGuide

Sista minuten på Systembolaget

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Anders Levander

Anders Levander

Anders är redaktör för Wine Publishing och ansvarig för det skrivna. Fokusområden är Italien, Frankrike och Tyskland.Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner

Läs mer om Anders

Läs mer