- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Vispad pannacotta
Vispad pannacotta

Hej alla glada!
Sommar, sommar, sommar det är dans i folkets park……
Våren har snart gjort sitt och verkligen rullat ut röda mattan för min favorit tid på hela året. Massor av människor som rör sig på stan, härligt att mötas av glada leenden vart man än går. Uteserveringen är full av folk och bakverken fyller disken som aldrig förr, man får en nystart av att kreera ännu härligare tårtor och bakelser med alla fantastiska bär och frukter.
Ett av mina favoritrecept är vispad pannacotta som går och göra i oändliga smakvariationer och är världens lättaste. När man vispar upp pannacottan så får den en otroligt härlig, gräddig och krämig konsistens istället för kompakt.

Vispad pannacotta med vanilj
1 vaniljstång
350 g grädde
1/2 citron, pressad
57 g socker
1 gelatinblad
Dag 1
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skrapa ur vaniljstången och koka upp alla ingredienser utom gelatin. Sila den varma vätskan över det urkramade gelatinbladet.
Rör ihop och plasta ytan, ställ i kylskåpet över natten.
Dag 2
Vispa upp som grädde. Spritsa på en desserttallrik, använd som fyllning i tårtor och rulltårtor eller tillsammans med jordgubbar.
Smakvariationer: Polkagris, turkisk peppar, apelsin, citron, kardemumma eller välj ett godis som ni själva gillar.

Per Bäckström, driftchef Wiener Caféet och Stinas Bageri, Stockholm
Instagram: @pastrychef
Mail: pastrychef36(@)live.se
Web: wienercafeet.com