Vispad pannacotta

Per Bäckström driftchef på Wiener Caféet och Stinas Bageri i Stockholm tipsar om ett recept på vispad pannacotta. Perfekt att servera med sommarens bär.
Vispad pannacotta

Hej alla glada!

Sommar, sommar, sommar det är dans i folkets park……

Våren har snart gjort sitt och verkligen rullat ut röda mattan för min favorit tid på hela året. Massor av människor som rör sig på stan, härligt att mötas av glada leenden vart man än går. Uteserveringen är full av folk och bakverken fyller disken som aldrig förr, man får en nystart av att kreera ännu härligare tårtor och bakelser med alla fantastiska bär och frukter.

Ett av mina favoritrecept är vispad pannacotta som går och göra i oändliga smakvariationer och är världens lättaste. När man vispar upp pannacottan så får den en otroligt härlig, gräddig och krämig konsistens istället för kompakt.

Bild från DinVinGuide

Vispad pannacotta med vanilj

1 vaniljstång

350 g grädde

1/2 citron, pressad

57 g socker

1 gelatinblad

Dag 1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skrapa ur vaniljstången och koka upp alla ingredienser utom gelatin. Sila den varma vätskan över det urkramade gelatinbladet.

Rör ihop och plasta ytan, ställ i kylskåpet över natten.

Dag 2

Vispa upp som grädde. Spritsa på en desserttallrik, använd som fyllning i tårtor och rulltårtor eller tillsammans med jordgubbar.

Smakvariationer: Polkagris, turkisk peppar, apelsin, citron, kardemumma eller välj ett godis som ni själva gillar.

Bild från DinVinGuide

Per Bäckström, driftchef Wiener Caféet och Stinas Bageri, Stockholm

Instagram: @pastrychef

Mail: pastrychef36(@)live.se

Web: wienercafeet.com

Läs alla tidigare Kockens tips

Läs mer om Per Bäckström

Vispad pannacotta | DinVinguide.se