Annons:

Rött vin på flaska

Flaska – Rött

Nr 1

Fonterutoli 2018

Italien 2017
Flaska
159:-

Årgången 2018 av klassikern från vinfirman Mazzei bjuder på ett läskande, lockande och livligt vin med fin stram frukt. Kan med fördel korkas upp till det grillade nu i sommar. Fonterutoli bjuder på en öppen famn med körsbär, plommon, friska örter och stor energi.

Nr 2

Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019

Frankrike 2019
Flaska
169:-

Här var det både grepp och flört! Läcker gamay från Cru-området Saint-Amour med saftig hallonfrukt, jordgubbar, röda plommon och riven muskot, kul tillskott på hyllan i en lite mer mörk och mullig stil än andra viner från Beaujolais.

Nr 3

Krug’scher Hof Pinot Noir 2018

Tyskland 2018
Flaska
140:-

Bra balans i detta finstämda sommarröda från Tyskland. Pinot noir gör sig bra där! Fullt med mogna jordgubbar, lite vit- och svartpeppar, muskot, lagerblad och snygg spänst. Nog blir det Krug och kyckling i sommar?

Annons:

Nr 4

Greenock Estate Pinot Noir Shiraz 2020

Australien 2020
Flaska
145:-

Intressant blend på pinot noir och shiraz som faktiskt funkar. Saftiga jordgubbar och vilda hallon från pinoten och söta kryddor, peppar och skogsbär från shirazen. Bjuder in till påfyllning med lätt rökiga toner och finkorniga tanniner i slutet. Blir fint i sommar till beer-can-chicken.

Nr 5

San Merlo Barbera Organic 2019

Italien 2019
Flaska
99:-

Charmigt på poppis-druvan barbera. Här i ett ekologiskt och fruktigt format med skogsbär, plommon, viol och uppfriskande syror. Några skivor skinka, salami, ost och oliver med detta vin så är fredagsmyset klart!

Annons: