Annons:

Flaska – Rött

Rött vin på flaska

Nr.1

Chianti Riserva Organic Cecchi 2015

Italien 2015
Rött vin. Flaska. 750.00ML
115:-

Friska körsbär i doften. Vinet har en lätthet med viss elegans. Vinhuset har verkligen spottat upp sig under senare år. Stora investeringar har gjorts för kvaliteten i både vinkällare och vingårdar. Smak av bittermandel och körsbärskärnor. Bra avslut med den typiska körsbärsaromen, men något kort eftersmak som dock inte stör. Ett vin som ändå vinner i längden. Bra prissatt. Kanske det mest prisvärda vinet i hela provningen. Ett gott och ekologiskt vin som är klart prisvärt. Ett vin som alla borde ha i sin vinkällare att servera till allt från pizza till lasagne. Årgången 2015 var riktigt trevlig i Toscana och Chianti och gör vinet drickvänligt redan idag.

Nr.2

DeAetna Terra Costantino 2017

Italien 2017
Rött vin. Flaska. 750.00ML
149:-

Svalt och vibrerande med livliga syror och rökiga toner. Finfina droppar från Etna med röda krispiga bär, torkade örter, pomerans och snabb påfyllning.

Passar med...

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Nr.3

Ser Lapo Riserva 2015

Italien 2015
Rött vin. Flaska. 375.00ML
85:-

Utmärkt halvflaska till källaren eller helgens fina köttbit. Mycket Toscana i flaskan i form av ceder, körsbär, friska syror, smakrika örter som salvia och rosmarin och en lång, lite stram eftersmak.

Passar med...

Älgfärsbiffar med senapssås och rårakor

Mustiga, smakrika älfärsbiffar med dijonsenapssky som serveras med råraka, lingon och gröna ärtor.

Annons:

Nr.4

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2017

Italien 2018
Rött vin. Flaska. 750.00ML
119:-

Fin intro till druvan nebbiolo. Friska röda bär, nypon, bra bett, pigga syror, tokade örter, lite ceder och en doft av skog - allt är på plats. Sätt igång pastakoket!

Passar med...

Fredriks Fredagsmys – Kantarellpasta

Svamp är ju galet bra mat och kantareller känner ju de allra flesta igen. Den gör sig ju bra på så många olika sätt, här i en pasta.

Nr.5

Allegrini Valpolicella Superiore 2017

Italien 2017
Rött vin. Flaska. 750.00ML
119:-

Klassiker med charm och generös frukt i form av plommon, körsbär, mörk choklad, ceder och örter. Perfekt till en mustig risotto eller gryta med rött vin.