Annons:

Flaska – Rött

Rött vin på flaska

Nr.1

Damien Lorieux Tuffeaux Bourgeuil 2018

Frankrike 2018
Rött vin. Flaska.
159:-

Personligt från området Bourgueil i Loiredalen. Där styr cabernet franc vinrodret och tar med oss på en smakresa med sprakande syror och toner av lingon, tranbär, kanelstång och vilda örter. Kul och kanongott till vilt, gärna renskav med lingonsylt.

Nr.2

Gemtree Organic Shiraz 2020

Australien 2020
Rött vin. Flaska.
119:-

Uppfriskande ekologisk och biodynamisk nyhet i det fasta sortimentet. Fin frukt, friska tanniner, svala syror och lockande smaker av björnbär, vilda hallon, saftiga plommon och vilda örter som matchas väl med viltkött och gärna lammracks med rosmarin. Bumsgott!

Nr.3

Bonterra Cabernet Sauvignon 2019

USA 2019
Rött vin. Flaska.
139:-

Klassisk cabernet sauvignon från soliga vingårdar i Kalifornien, fylld med cassis, lite ceder, tobak, skogsbär och friska syror. Givet tilll en stadig hamburgare med extra allt.

Annons:

Nr.4

Château Plantier Rose Cru Bourgeois 2017

Rött vin. Flaska.
129:-

St Estèphe med mörk färg och fin kraft. Vi ligger långt ut på halvön och har sol och koncentration i druvan. Djup doft à la Bordeaux, ingen tvekan här, men i en mer modern tappning. Utsökt vin för sitt pris, med massor av frukt men ändå inte syltigt. Markerade tanniner som sig bör. Ett kul vin med fyndkänsla, som kan lagras i flera år.

Nr.5

Montelciego Reserva 2016

Spanien 2016
Rött vin. Flaska.
109:-

Old school och härligt mogen Rioja med massor av ursprung. Plommon, körsbär och klassiska dofter av tobak, ceder och torkade örter - en fin tidsresa och perfekt till värmande grytor, gärna på lamm.

Passar med...

Vårlamm med rostade grönsaker

Vårlamm med rostade grönsaker, gremolata och olivsmör