Annons:

Flaska – Vitt

Vitt vin på flaska

Nr.1

Umani Ronchi Vecchie Vigne Verdicchio Classico Superiore 2018

Vitt vin. Flaska.
195:-

Italiensk vit premier cru!
Italiens vita vinvärld har utvecklats enormt under senare år.
Denna vackra skapelse är producerad på druvan verdicchio. Kan lätt matcha en betydligt dyrare chardonnay från Bourgogne. En dröm till dina skaldjur och till grillad fisk. Örtig doft med mineralisk sälta och snustorrt avslut.

Passar med...

Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Grillad fisk, en frisk sommarrätt som sköter sig själv på grillen och som är både enkel, god samt passar till det stora sällskapet.

Nr.2

Kir-Yianni Assyrtiko 2019

Grekland 2018
Vitt vin. Flaska. 750.00ML
99:-

Så friskt och svalkande med sin mineralsälta och lätt rökiga toner av vit persika, salvia, rosmarin, aprikos och gröna äpplen. Ett ess i fast sortiment som är din för inga pengar alls.

Nr.3

Alvarinho Contacto 2020

Portugal 2019
Vitt vin. Flaska. 750.00ML
120:-

Contacto är ett vin med lite skalkontakt, detta ger vinet en riktigt bra struktur, mer kryddighet och en lite modern känsla. I smaken finns en fin fruktighet med toner av päron, citrusfrukter och ananas, kantat av en fin örtig kryddighet. Det är ett utmärkt vin, med en skön combo av fräschör och komplexitet.

Passar med...

Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs

Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs.

Annons:

Nr.4

Petite Faiblesse Sauvignon Blanc 2020

Frankrike 2020
Vitt vin. Flaska.
89:-

Härligt vår- och sommarvitt med lite lägre alkoholhalt (9,5) och smakerna i behåll. Matcha krusbären, kiwifrukten och de friska örterna med grillade primörer, sallader och solen på balkongen.

Nr.5

Domaine Biblia Chora white 2019

Grekland 2019
Vitt vin. Flaska. 750ML
184:-

Domaine Biblia Chora white är ett fruktigt, strukturerat och lite kryddigt vitt vin. I smaken finns en fin fruktighet som går från citrusfrukter till lichiplommon och från gula krusbär till saftiga persikor, uppbackat av andra stenfrukter. Eftersmaken är lång och fräsch. Kryddigheten minner om smaken av persikoskal och aromatiska örter.