Annons:

Flaska – Mousserande

Mousserande vin på flaska

Nr.1

Freixenet Prosecco DOC

Italien
Mousserande vin. Flaska. 750.00ML
95:-

Flirtigt italienskt bubbel från Spaniens största producent av mousserande vin. Denna Prosecco har personlighet och viss elegans. Vinet är rent och snyggt med pigga små bubblor, saftig frukt och fin syrlighet samt karaktär av nashipäron, piggelin, kiwi, citronzest, honungsmelon, acasiahonung och kritiga mineraltoner. Drick väl kyld som aperitif eller till lättare förrätter eller milda ostar.

Nr.2

Kleine Zalze Vintage Brut Method Cap Classic 2013

Sydafrika 2013
Mousserande vin. Flaska. 750.00ML
229:-

Mjuk integrerad mousse med inslag av blodgrape-beska, röda äpplen och viss nötighet. Smaken är lång och i avslutet finns det sur lie, örtighet, härlig gul frukt i balans med integrerad syra och inslag av pinjenötter samt gula tropiska frukter.

Nr.3

Laborie Blanc des Blanc 2011

Sydafrika 2011
Mousserande vin. Flaska. 750.00ML
169:-

Fin integrerad mousse med tydlig druvighet där gröna och gula mogna äpplen är framträdande. I vinet hittar jag en integrerad syra samt begynnande mognad som balanseras upp fint av den förvånansvärt pigga frukten. Avslutet är långt med inslag av grapefrukt och rostat bröd. Trots vinets ålder är det en pigg MCC vi har i glaset.

Annons:

Nr.4

Privat Brut Nature Reserva 2018

Spanien 2018
Mousserande vin. Flaska. 750.00ML
115:-

Aptitretare på ekologiska och livfulla druvor, laddade med citrus, rivet limeskal, mineralsälta och gröna knapriga äpplen. Så rent och så uppfriskande. Prova till salta chips med löjrom.

Passar med...

Mandelpotatischips med löjromsdip

Potatis, gärna krispig är en given råvara som passar otroligt bra tillsammans med löjrommen

Nr.5

Simonsig Kaapse Vonkel Brut 2018

Sydafrika 2018
Mousserande vin. Flaska. 750.00ML
145:-

Relativt driven och varmfruktig på näsan med mjuk integrerad mousse där jag hittar toner av gula frukter, tropiska inslag samt citrus. Texturen smörig och rund och i avslutet är syran finstämd med viss brödighet som visar upp sig.