Annons:

Destillat och starkvin

Destillat och starkvin

Nr.1

Churchill’s Late Bottled Vintage 2013

Portugal 2013
Aperitif och dessert. Flaska. 375.00ML
99:-

Churchill's fina portvin i stilen LBV, Late Bottled Vintage, bjuder sötma som balanseras av syrliga röda tranbär, surkörsbär, mörk choklad och lakrits samt strävhet, struktur och pondus. Himmelskt! Njut till ädelost, mörka chokladdesserter eller bara rakt upp och ner.

Nr.2

Alambre Moscatel de Setúbal 2010

Portugal 2010
Övrigt starkvin. Flaska. 375.00ML
70:-

Vinet har en fin intensitet med smak av russin, färska fikon, torkad aprikos och söta citrusfrukter som solmogen apelsin med härlig sötma med en liten karamelliserad ton som ger djup och längd. Vinet balanseras av en fin rak syra med ton av grapefrukt som ger fräschör. I eftersmaken finns ett inslag av färska aromatiska örter som koriander och mynta samt exotiska kryddor vilka ger komplexitet.

Passar med...

Cocktail – Johnnie Wee in Gaia

Johnnie Wee var en äventyrare som reste runt i Portugal på 50-talet, drack oändliga mängder av Blended Scotch Whiskey och portvin.

Nr.3

Castaño Dulce Monastrell 2013

Spanien 2013
Övrigt starkvin. Flaska. 500.00ML
100:-

Smarrigt sött starkvin från Spanien, på druvan monastrell som även är känd under namnet mourvedre. Koncentrerat och läckert med smaker av inlagda körsbär, torkade katrinplommon, sötlakrits och mörk choklad med lite flingsalt. Klockrent till kladdkaka, chokladbrownies med nötter och pecanpaj. Mums!

Annons:

Nr.4

Graham’s Six Grapes

Portugal
Portvin. Flaska. 750.00ML
129:-

Kraftfullt och bärigt portvin med viss eldig kryddighet och härlig balans mellan syra, sötma och alkohol. Saftig och koncentrerat med karaktär av mörka plommon, slånbär, drottningsylt, salmiak och örtkryddor.

Passar med...

Brownies med knäck

Nr.5

J.H. Goncalves Sercial 5 Years

Portugal
Madeira. Flaska. 375.00ML
100:-

Frisk smak med liten sötma, inslag av russin, knäck, apelsinskal, kryddor och hasselnötter.