Annons:

Glenfiddich Tri-pack

Glenfiddich är bekant för många. När det nu lanseras en trepack med olika åldrar, kan vännerna bli ännu fler.

Glenfiddich  – hjortarnas dal, på det skotska höglandet är en av världens största och mest prisade producenter av maltwhisky. De insåg tidigt värdet av att ta emot besökare till destilleriet för att förmedla kunskapen om whisky-hantverket. Vilket bland annat till och med inkluderar en heltidsanställd kopparslagare. I deras portfölj finner man idag allt ifrån traditionell whisky till mer experimentella övningar.

Annons:

Glenfiddich Tri-Pack SB477, pris 399 :- för 3 flaskor à 200 ml

Glenfiddich 12 Years

En mycket klassisk single malt. Doften är friskt och fruktig. Smaken är initialt fruktig och går efterhand över i karamelltoner. Harmonisk eftersmak. En tydlig introduktion till huset.

Glenfiddich Solera 15 Years

Här har Glenfiddich låtit whiskyn mogna genom att använda sig av Solera-principen, som vi känner igen från sherryproducenter. Whiskyn får lagra i ett mycket stort Solera Vat som alltid är fyllt minst till hälften. När man tappar fatet toppar man upp det igen med whisky som är minst femton år och kommer från tre olika fattyper; ny ek, bourbon och sherry. På detta vis gifter sig smakerna från de olika bidragande faten med varandra och whisky som lagrats i fatet sedan 1998.

Vi möts av en härlig doft av vildhonung och färsk fudge, givetvis från Skottland. En mycket komplex och kraftig smak! Kanelstång, toner av sherry och vitpeppar. Jag notera med glädje att den kan vara utmärkt till höstens skånska svartsoppa. Avslutet är långt och behagligt med en balanserad dragning åt det söta.

Glenfiddich 18 Years

Mycket rik doft av röda äpplen som kanderats och lagts i en sadelväska av läder. Smaken är djup med flera dimensioner av torkade frukter; röda äpplen, aprikos och därefter dadlar. Elegant torr ekig eftersmak som påminner mig om att sitta i sensommarens sol med varma danska äppelskivor och en calvados.

Jag tycker att Glenfiddich Tri-Pack är ett prisvärt och smidigt sätt att pröva tre tydliga variationer av grundstilen hos Glenfiddich.

Annons:

Här finns mer att läsa om