Rosévin – bäst i test i beställningssortimentet 

Aprilvädret skämtar rejält med oss. Regn, en smula snö och sen lite sol och 15 plusgrader på det. För att sedan ta ett nytt varv igen. Inga nyheter där inte. En del nytt finns i alla fall bland rosévinerna i beställningssortimentet. 

Rosévin – bäst i test i beställningssortimentet 

I skrivande stund är det en sån där typisk aprildag. Regnet har öst ner under natten. Nu under dagen avlöses solstrålarna av regnstrålar. Vi får hoppas på ett soligare och mer välkomnande maj. Lägger du in dina beställningar på något av de rosa tipsen nedan hinner de komma nästa vecka, precis i början på en ny och förhoppningsvis bättre månad. Kanske vi kan lägga in en order på mer sol och bättre tider också? Det kan inte skada att prova!

Här är våra tips på allt från bubblande rosévin till fylligare varianter från Spanien, Frankrike och Tyskland. Champagnen överlåter jag till vår egen bubbelexpert Fredrik. Prislappen går från cirka 100 kronor upp mot 400 kronor. Den rosa färgen likaså, från den ljus ljust rosa till intensivt och tätt från Tavel. Omväxling förnöjer och förgyller. 

Rosévin – bäst i test i beställningssortimentet

ROSA BUBBLOR

Ferrari Rosé, nr 76293. 199 kr.

Rosévin - bäst i test i beställningssortimentet Friskt finlir från Ferrari som alltid levererar på topp. Stramt och intensivt på 60 % pinot noir och 40 % chardonnay. I glaset finner vi djup och koncentrerad rödskrimrande frukt som hallon, lingon, granatäpple, röd grapefrukt, vita jordgubbar, persika och rökig mineral.

Cuvage Rosé Brut, nr 77085. 229 kr

Strama, seriösa och härligt krispiga nebbiolobubblor från Piemonte.

Läckert och livligt med stor charm, proppat med lingon, tranbär, granatäpple, röda äpplen, rosépeppar och höga syror.

Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, nr 7615. 219 kr

Fräsching från Lombardiet med strama bubblor och härlig struktur.

Krispiga röda bär med crunch i glaset. Tänk lingon, tranbär, rönnbär och syrliga hallon toppat med mineraler. Innehåll: chardonnay 60 % och pinot noir 40 %.

 

Annons:

Rosévin – bäst i test i beställningssortimentet

 

Rosévin - bäst i test i beställningssortimentetLoxarel A Pèl Rosé Brut Natur Reserva, nr 72692. 119 kr

Seriöst, stramt och energigivande! Mänger med syror, rökiga mineraler, sirliga röda bär, rosa flingsalt och knaprig skalbeska. Riktigt kul och bubblande från Penedes i norra Spanien.

 

Rivarose Brut Prestige, nr 70442. 149 kr

Fluffigt, charmigt och fruktigt med hallon, smultron och rejält med svenska jordgubbar i fruktskålen.

Flörtis som klarar allt från sallad nicoise till mat med sting. Rosévin - bäst i test i beställningssortimentet

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé, nr 70576. 189 kr

Mycket stramt och knastertorrt á la Davenne. Njut av sirliga syror, röd vibrerande frukt och knastriga bär som lingon, tranbär och rönnbär. En energikick utan socker.

Hambledon Classic Cuvée Rosé, nr 73152. 459 kr

Charmen är påkopplad och inbjudande med ljuvlig frukt och på samma gång ståtliga syror, mineraler och friskhet. Njut av svala hallon, granatäpple, körsbärsblom, rivna mandlar och kvick påfyllning.

 

 

FRANSKT I OLIKA NYANSER

Tavel Cuvée Royale 2019, nr 70035. 159 kr

Färgsprakande och packat med körsbär, vilda hallon, röda vinbär, röda plommon och mineralsälta.

Fylligt, stramt, tätt och kul. Klarar mörkt kött från grillen och varför inte en hamburgare?Rosévin - bäst i test i beställningssortimentet Rosévin - bäst i test i beställningssortimentet

Gassier Le Pas du Moine 2019, nr 73752. 169 kr

Stilig och ekologisk Provence-rosé, fylld med friska och syrliga smaker. Vilda örter, lavendel, fänkålsfrön, blodgrape, apelsin och mineral i fin harmoni.

AIX Rosé 2019, nr 76141. 139 kr

Klassiker med signum Provence. Friskt och livligt. Stramt och läskande. Blodgrape, röda vinbär, granatäpple och vattenmelon i det somriga vinglaset. Finns i mååånga storlekar.

 

 

Rabiega Clos Dière Rosé 2018, nr 70828. 169 kr

Inte din vanliga Provence-rosé även om adressen säger så. Rabiega har en egen stil. Vi hittar ceder, torkade örter, rött te, tobak, rosor och krispiga mineraler i denna 2018 som verkligen sticker ut. Det behövs i rosévins-djungeln.

EN TYSK, EN SPANJOR OCH EN ITALIENARE

Bassermann-Jordan Blanc de Noir Trocken 2018, nr 74216. 169 kr

Rosévin - bäst i test i beställningssortimentetMineraler! I mängder! Läckert och livligt med bra driv i syran och den friska frukten.

Granatäpple, röda äpplen och vita vinbär mixas med vilda örter och rosépeppar. Egentligen ett vitt vin gjort på blå druvor. Tänk champagne utan bubblor! Typ. Gott är det hur som helst.

 

Lohas Viñedos Rosado 2019, nr 75116. 119 kr

Ekologisk spanjor med stor charm och lyster. Lockande och fasligt lättdrucket med hallon, smultron, jordgubbar, te, körsbärsblom, vita mandlar och driv. Trevlig och välgjord bekantskap.

Rosévin - bäst i test i beställningssortimentet

 

Terreno Rosato di Toscana 2019, nr 77307. 119 kr

Uppfriskande och fint uppstramad sangiovese som ropar efter en caprese.

I glaset; vilda örter och röda blommor, körsbär och mandlar.

 

Läs mer

Fler artiklar