Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki

Ingredienser

  • Plättar:
  • 900
    gram gram
    zucchini, grovrivna
  • 2
    st st
    ägg
  • 200
    gram gram
    fetaost, grovriven
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • ½
    dl dl
    fryst hackad dill eller 1 dl färsk hackad dill
  • Bulgur:
  • 2
    dl dl
    bulgur
  • ½
    st st
    rödlök
  • 10
    st st
    körsbärstomater
  • 1
    dl dl
    pesto (gärna hemgjord)
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
olja
Tzatziki:

yoghurt

gurka

vitlök

salt

dill
Plättar:
Lägg den rivna squashen i ett durkslag, strö över 1/2 tsk salt och vänd runt. Låt rinna av 5 min och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt med handen eller lägg det rivna i en ren handduk och vrid ur vätskan. Blanda alla ingredienser utom oljan. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner en matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 min på varje sida.
Bulgur:

Koka under tiden bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera löken och skiva den tunt. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulgurn med pesto, rödlök och tomater.

Tzatziki:

Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill