Annons:

Buffémat Fisk Tillbehör

Vodkaspetsad strömming med pepparrot

2014 år vinnare i Skeppsholmens Strömmingsmästerskap Tina Höstlycke med vodkaspetsad strömming med pepparrot

Ingredienser

  • Ättikslag
  • 5
    dl dl
    vatten
  • 3
    dl dl
    socker
  • 1 ½
    dl dl
    ättika 12%
  • 10
    st st
    vitpepparkorn
  • 15
    st st
    kryddpepparkorn
  • 3
    st st
    lagerblad
  • 3
    msk msk
    vodka
  • 1
    st st
    citron, skalet
  • 10
    st st
    slantar pepparrot
  • 1
    st st
    lök, skivad i tunna skivor
  • 10
    st st
    penséer eller violer
persilja

gräslök

Strömming:

strömming

ströbröd

mjöl

salt

peppar

persilja

smör

Vodkaspetsad strömming med pepparrot

Ättikslag och lag:

Krossa pepparkornen och koka upp lagen. Låt svalna. Tillsätt resterande ingredienser till lagen.

Strömming:

Skölj av strömmingen. Salta, peppra och fyll varje strömming med persilja och en nypa salt. Vik på mitten och panera strömmingen i blandning av ströbröd och mjöl. Stek gyllenbrun i riktigt smör. Lägg ner strömmingen i en djup form och häll över lagen. Låt dra ett dygn före servering.

Serveringsförslag: Färskpotatis, färskt skivat äpple, den inlagda strömmingen, knäckebröd och pepparrotskräm.