Annons:

Choklad Dessert

Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel

Ingredienser

  • Vit chokladmousse:
  • 200
    gram gram
    vit choklad
  • 2
    dl dl
    grädde
  • 1
    st st
    äggula
  • Smörstekt kavring:
  • 2
    st st
    skivor kavring, köpt kavring av bättre kvalitet.
smör
kanel

Vit chokladmousse:

Hacka ner chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädde lätt. Viktigt att grädden inte vispas för hårt, då skär sig moussen. Vänd ner äggulan i chokladen. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i chokladen lite i taget. Häll upp smeten i valfri form t ex glas och kyl sedan i minst 3 timmar. Detta går utmärkt att göra dagen innan.

Smörstekt kavring:

 

Skär ner kavring i riktigt små tärningar. Går utmärkt att köra det i en snabbhack om man har sådan så det blir riktigt fint fördelat. Stek kavring krispigt i rikligt med smör. Smaksätt kavringscrunchet med kanel efter egen smak.

Montering:

Vid servering toppa moussen med crunchet och ta gärna med lite av smöret som det stekts i.